Suşehri’nde Altyapı Çalışmaları

Suşehri’nde Altyapı Çalışmaları

Sivas’ın Suşehri ilçesinde, belediye ekipleri altyapı çalışmalarına devam ediyor.

İlçe merkezinde bulunan Yeni Mahallede başlatılan altyapı çalışmalarını yerinde inceleyen Suşehri Belediye Başkanı Sedat Sel, ilçenin iflas eden altyapısının tamamlanacağı müjdesini verdi. Altyapı çalışmalarına belediye imkanlarıyla devam edildiğini belirten Sel, “Bilindiği gibi, ilçemizin altyapı yapım işinin ihalesi geçen yıl yapıldı. 2012 yılı Nisan ayında İhaleyi alan firmaya yer teslimi gerçekleştirildi ve ihaleyi alan firma çalışmalarına başladı.

Çalışmaların hemen ardından ihalemiz iptal edildi. Bu nedenle Suşehri Belediyesi olarak bizler mağdur olduk. Çünkü yıllardır özlemle beklediğimiz, iflas eden altyapının bir an önce bitirilmesini çok arzuluyorduk. Ama iptal edilmesinden dolayı tüm işlerimiz altüst oldu. Biz de şuanda kendi imkanlarımızla altyapının çalışmalarına başlamış bulunmaktayız. Öncelikli olarak kısa sürede bu mahallenin altyapısını yaparak, parke taşı döşeme çalışmalarından sonra ilçe trafiğini bu yola yönlendireceğiz ve daha sonra ise ilçenin en önemli caddesi olan Sivas caddesinin altyapı çalışmalarına başlayacağız” dedi.

Altyapının tekrar ihaleye çıktığını anımsatan Belediye Başkanı Sel, “Bu ay içerisinde altyapı ihalesi tekrar yapılacak. Ama bizim kaybedecek zamanımız yoktur. Hangi firma ihaleyi alırsa, biz de o zaman o firmaya yarım bırakılan işimizi devrederiz.” ifadelerini kullandı.

Yeni Mahallede başlatılan altyapı çalışmalarının, yer ve zemin olarak sıkıntılı bir yer olduğunu söyleyen Sel, kanalizasyon hattının 3 buçuk metre derinliğinde eşildiğini, bu nedenle yapılan işin de yavaş ilerlediğini ifade etti.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile