Suşehri'ne 5 Milyon Liralık Alt Yapı Projesi

Suşehri Belediyesi'nin 5 milyon 285 bin liralık alt yapı projesinin yer teslimi törenle yapıldı.

İhaleyi alan firma ile Suşehri Belediyesi arasında yer teslim sözleşmesi törenle imzalandı.

Suşehri Kaymakamı Mehmet Demiral, belediye binasında düzenlenen törende, projenin Suşehri'nin vizyonunu değiştireceğini belirtti.

İlçe açısından çok önemli bir projenin yer tesliminin yapıldığına dikkati çeken Demiral, ''İnşallah güzel bir çalışma olacaktır. Trafik akışında zaman zaman çalışmalar nedeniyle aksamalar da olacaktır. Vatandaşlarımızın bu konuda sabırlı olması gerekiyor'' dedi.

Suşehri Belediye Başkanı Sedat Sel de, ihaleyi alan firmayla yer teslimi için sözleşme imzaladıklarını belirterek, ''İnşallah bu ay içerisinde ilk işe başlama süreciyle alt yapı işine başlamayı planlıyoruz. 5 milyon 258 bin lira olarak sözleşmesi imzalandı. Bugünden itibaren iş bitimi 720 gün olarak belirlendi. İlçemizde toplam 92 kilometre kanalizasyon hattımız yenilenecek'' dedi.

İller Bankası Bölge Müdürü Ethem Congar ise Suşehri'nin içme suyu ihalesinin bitirilme aşamasında olduğunu söyledi.

Congar, ''Bu konuda Su-Kap vasfında yatırım alınacak. Onun da yüzde 50'si hibe olacak, yüzde 50'si ise belediyemize kredi olarak tahsis edilecek. Bu yatırımlarla Suşehri'nin en büyük sıkıntısı olan alt yapı sorunu bitirilmiş olacak'' diye konuştu.

İhaleyi alan firma yetkilisi Serhat Arduç ise çalışmalara kısa süre içerisinde başlayacaklarını kaydetti.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile