Susuz Bamya Izmir'e Yayiliyor

Susuz Bamya Izmir'e Yayiliyor

Izmir’de ekonomik getirisi yüksek olan susuz bamya yayginlastiriliyor. Bergama Yenikent Ovasi’nda Mayis ayinda ekilen atalik susuz bamyanin hasadi basladi. Bamyalar tohumluk olacak ve Izmir’in bütün ilçelerine ücretsiz dagitilacak.

Izmir Büyüksehir Belediyesi, ekonomik getirisi yüksek olan susuz bamyayi yayginlastiriyor. Izmir Büyüksehir Belediyesinin kurdugu Izmir Tarimi Gelistirme Merkezinin (IZTAM) Bergama Yenikent Ovasi’nda Mayis ayinda yaptigi atalik susuz bamya ekimi, basarili sonuçlar verdi ve hasat basladi.

Ekilen atalik susuz bamyalar tohumluk olacak ve Izmir’in bütün ilçelerine ücretsiz olarak dagitilacak.

Susuz tarim tesvik ediliyor

Kuraklik karsisinda önemli bir mahsul olan susuz bamya, ayni zamanda katma degeri yüksek bir ürün olmasi nedeniyle de üreticiler için önemli bir gelir kaynagi. Susuz bamya projesi, Izmir Büyüksehir Belediyesinin üreticilere gelir destegi saglama ve susuz tarimin yayginlasmasi hedeflerinin bir parçasi olarak uygulaniyor. Proje, Izmir’in tarim potansiyelini gelistirmeye, susuz tarim yapilmasina ve çiftçilerin daha iyi gelir elde etmelerine katki saglayacak. Proje ile Bergama’da bir dönümlük arazide tohum üretimi için atalik susuz bamya ekimi yapildi. Mayis ayinda ekimi yapilan susuz bamya, Temmuz ayindan itibaren hasat edilmeye baslandi. Hasat edilen susuz bamya tohumlarinin Izmir’in bütün ilçelerine ücretsiz olarak dagitilmasi planlaniyor.

Yagmur suyuyla yetisen susuz bamya

Atalik susuz bamya tohumu, kurakliga dayanikli bir bitki olmasindan kaynakli sulama sikintisi yasanan dönemlerde bile yetismesiyle büyük önem tasiyor. Bu nedenle, susuz bamya ekiminin Izmir’in tarim sektörünün dayanikliligini artirmaya yardimci olmasi hedefleniyor. Izmir Büyüksehir Belediyesi, susuz bamya ekimi projesini havza bazli bir planlama ile yürütüyor. Tarimsal havza planlamasi, su kaynaklarinin daha verimli kullanilmasina ve su sikintisi yasanabilecek bölgelerin belirlenmesine yardimci oluyor.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile