AİBÜ Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Bölümü Resim-İş Anabilim Dalı Öğretim Üyesi İlknur Karageyik, çevreye karşı pozitif tutum ve değer yargılarının oluşması için çevre eğitiminin önemine değindi. Projenin uzun süreli olduğunu ve 4 aşamadan oluştuğunu kaydeden Karageyik, şunları söyledi:
"Bu bölümlerin birincisi köy okullarını geliştirelim ve değiştirelim, ikincisi eğlenelim ve öğrenelim, üçüncüsü biz öğrendik şimdi paylaşma zamanı, dördüncüsü ise bu toprakları siz atalarınızdan emanet almadınız biz çocuklardan emanet aldınız" sloganları başlıkları altında farklı çalışmaların olduğu bir projedir. 2007 yılında ilimizde çevre sorunlarına yönelik farkındalık oluşturmak için bir dizi sanatsal etkinlik altında başlayan, bu yılda topluma hizmet uygulamaları dersinde köy okullarını değiştirelim geliştirelim sloganıyla devam eden projemizin amacı bilim ve sanatın kardeşliğini anlatan örnek bir çalışma sunmaktır."
Vali İbrahim Özçimen de bu tür çalışmaların güzelliğine vurgu yaptı. Özçimen üniversite, valilik, milli eğitim ve okulların bu tür çalışmalar için bir araya gelmesini takdir ettiğini kaydetti. Programda, okulda yapılan çalışmalar sinevizyon eşliğinde katılımcılara anlatıldı. Susuzkınık İlköğretim Okulu'nun kardeş okulu olan Mehmet Akif İlköğretim Okulu'nca gönderilen kardeşlik pastası Vali Özçimen tarafından kesildi. Ayrıca programda, öğrenciler şiirler okudu şarkılar söyledi.