Susuzluktan Çatlayan Topraklar Için Yagmur Duasi Yapildi

Susuzluktan Çatlayan Topraklar Için Yagmur Duasi Yapildi

Konya’nin Ahirli ilçesinde kis aylarinin kurak geçmesinin ardindan bahar aylarinda da yagmur yagmayinca vatandaslar yagmur duasina çikti.

Hacilar Gölcügü olarak geçen gölet çevresindeki piknik alaninda düzenlenen yagmur duasi; hatim cüzlerinin okunmasi ile basladi.

Hatim duasi sonrasinda ögle namazi kilindi ve yapilan yagmur duasiyla eller semaya açilarak dua edildi. Yagmur duasi sonrasinda köylülerin gönüllü olarak hazirladigi etli pilav Ahirli, Yalihüyük ve Bozkir’dan katilan katilimcilara ikram edildi.

Yagmur duasinin ardindan konusan Ahirli Belediye Baskani Ali Üzlük, “Bugün ilçemizde havalarin mevsim normallerinin aksine sicak ve kurak gitmesi sebebiyle yagmur duasi yapildi. Bu seneki kurakligin en büyük göstergesi suan bulundugumuz Hacilar Gölcügü Göletimizin durumudur. Bu aylarda dua ettigimiz alana kadar su olurdu göletimizde. Yagmurun yagmasi ve bereketin çok olmasi için belediyemiz öncülügünde yapilan organizasyona halkimiz hem maddi hem manevi destek sagladi ve yogun katilimla ellerimizi semaya açtik. Uzaktan yakindan duamiza katilan hemsehrilerimize tesekkür ederim” dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile