Süt İşletmeleri Tire’de Buluşacak

Süt İşletmeleri Tire’de Buluşacak

Türkiye’nin önde gelen süt ürünleri firmaları ile bu sektöre teknoloji üreten makine firmaları bu sempozyumda buluşuyor.

Ambalajlı Süt Üreticileri Derneği yetkilileri başta olmak üzere, Tetra-Pak yöneticileri, Sütaş yetkilileri, Dünya Süt Konseyi Türkiye Ulusal Komite Sekreteri Nevzat Artık ve pek çok önde gelen firma yetkilisi sunumlar yapacak.
Özellikle süt üreticisi ve teknolojisi üreten firmaların yoğun ilgisi ile karşılaşan sempozyum geleneksel olarak düzenleniyor. Düzenleme Komitesi Başkanlığını Ege Üniversitesi Tire Kutsan Meslek Yüksek Okulu Müdürü ve Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Süt Teknolojisi Bölümü Öğretim Üyesi Prof Dr Harun Uysal’ın üstlendiği sempozyumda, süt işletmelerinin sorunları ve çözüm önerileri tartışılacak. Süt işletmeleri, mandıra sahipleri ve yöneticilerinin katılacağı sempozyumda, Türkiye süt sektörü analizi, Gıda güvenliği açısından çiğ süt kalitesi, Süt sektöründe örgütlenme modeli, Süt işleme tesislerinde modernizasyon ve yenilikler, Süt ürünlerinde aflatoksin ve antibiyotik konuları konunun uzmanları tarafından masaya yatırılacak. Sektörün sorunları ve çözüm önerileri konulu panel de ise özel sektörün önemli isimleri süt sektöründeki sorunları ele alacaklar. Tire için bu sempozyum büyük şans diyen Ege Üniversitesi Tire Kutsan Meslek Yüksek Okulu Müdürü Prof Dr Harun Uysal; “Meslek Yüksek Okulu olarak bölgemizdeki süt işletmelerini bir araya getirerek süt sektörüne katkı sağlamak istiyoruz. İzmir Türkiye süt üretiminde birinci sıraya yerleşti. Bölgemizdeki ciddi anlamdaki süt ve süt ürünleri üretiminin uluslararası standartlara getirilmesi ve gerekli koşulların sağlanması için bu tür sempozyumların önemli olduğuna inanıyorum. Başarılı bir organizasyon gerçekleştireceğiz. Sempozyumumuza destek tüm katılımcılarımıza verdikleri destekten dolayı çok teşekkür ederim” dedi.

Sempozyumun üçüncü oturumundaki panelde ise süt sektöründeki sorunlar ve çözüm önerileri konuşulacak diyen Panelist ve Tire Süt Kooperatifi Başkanı Mahmut Eskiyörük; “Çözüm Kooperatifçiliktedir. süt hayvancığında küçük aile işletmelerinin kooperatifler veya birlikler eliyle örgütlenerek, yaşatılması gerekmektedir. Ancak bu anlamda ne yazık ki, '2012 dünya kooperatifçilik yılı' ülkemizde tam anlamıyla değerlendirilemedi. Çiğ sütte asıl sorun fiyat oluşumunda değil, yüksek maliyet rakamlarındadır” şeklinde konuştu.

Eskiyörük başarılı bir Sempozyumun gerçekleştireceklerini sözlerine ekledi.

Basına açık ve ücretsiz olacak sempozyuma özellikle Küçükmenderes Bölgesi süt ve hayvan işletmelerinden yoğun ilgi olacağı belirtildi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile