Süt Üreticileri Birliği Başkanı Tuna'dan İddialara Cevap

Süt Üreticileri Birliği Başkanı Tuna'dan İddialara Cevap

Yenişehir İznik Süt Üreticileri Birliği Başkanı Nazif Tuna, birlik üzerinde birtakım oyunlar oynanmak istendiğini belirterek, "Bu göreve yapacak başkası varsa ben hemen bırakmaya hazırım" dedi.

Birlik üyesi kooperatiflerin yöneticileri Yenişehir ilçesinde bir araya geldi. Toplantıya Yenişehir İlçe Tarım Müdürü Ömer Şimşek, Ziraat Odası Başkanı Sadi Aktaş, Muhtarlar Derneği Başkanı Yücel Ok, Minibüsçüler ve Otobüsçüler Kooperatifi Başkanı Fikri Yılmaz, Yağlı Tohumlar Kooperatifi Başkanı Hakkı Çetin ile çok sayıda birlik üyesi katıldı.

Yenişehir İznik Süt Üreticileri Birliği Başkanı Nazif Tuna, birlik üyelerine kasten yanlış bilgiler verildiğini belirtti.

Süt Üreticileri Birliği'ne üye olmayan bazı kooperatiflerin olayları çarpıttığını ileri süren Tuna, "Birilerinin sıkıntısı varsa bize gelip paylaşabilir. Birlik herkesin birliğidir. Süt Birliği'ni ben kurmadım. İlk seçimli kongrede bana teklif ettiler, o günden beri ben başkanlık yapıyorum. Bu görevi yapacak başkası varsa ben hemen bırakmaya hazırım. Sıkıntılar varsa, başkaları bu görevi yapmak istiyorsa, genel kurula gidilir ve gereken yapılır" dedi.

Kendisinin birlikten iki asgari ücret, denetleme kurulundan da bir asgari ücret aldığını belirten Tuna, bu paranın kanunlara aykırı olmadığını, böyle bir maaşın alınmasında bir mahzur görmediğini ifade etti.

Ortaklara hayvan seçmek için Amerika'ya gittiğini ve bu gezi için birliğin parasını kullanmadığını söyleyen Tuna, "Sizler bu oyunlara kanmayın. Bir derdiniz, sıkıntınız varsa gelin görüşelim" dedi.

Yenişehir Ziraat Odası Başkanı Sadi Aktaş, Süt Üreticileri Birliği'nin ne kadar güçlü olduğunu bildiklerini belirterek, "Sıkıntısı olan varsa genel kurul yapılır ve mesele halledilir. Birileri oyun oynuyorsa bunu yapanları hepimizin bilmesi gereklidir" dedi.

Muhtarlar Derneği Başkanı Yücel Ok da, birliğin yıpratılmaya çalışıldığını savundu. Üye olan herkesin birlikten hesap sorma hakkının olduğunu ifade eden Ok, "Hesap verilmeyecek bir şey yok. Ayrı ayrı kulisler yapılmasının da bir anlamı yok" diye konuştu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile