Sütçüden Teşvik Sistemi Yorumu: Katma Değerli Üretimi Artıracak

Sütçüden Teşvik Sistemi Yorumu: Katma Değerli Üretimi Artıracak

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan tarafından açıklanan yeni teşvik sisteminin cari açığa merhem olacağı, bölgeler arası uçurumunu kapatacağı öngörülüyor.


Sanayici ve ihracatçı tarafından olumlu bulanan sistem, süt ile süt ürünleri sektörünün önde gelen markalarından Sütaş’ın yönetim kurulu başkanı Muharrem Yılmaz’ı da memnun etti.

Yeni teşvik modelinin süt alanında katma değerli üretimi artıracağını belirten Muharrem Yılmaz, “Model, gelir dağılımının dengeli olmadığı Türkiye’de kırsal kesimde bulunan insanlara katma değer, servet ile iyi bir gelir vaat ediyor. Ekonomi yönetimi tarafından ortaya koyulan model, umuyorum süt hayvancılığını önemli bir konuma getirecektir. Böylece süt ve süt ürünleri sanayii ilerleyecek, katma değerli üretim teşvik edilecektir.” yorumunu yaptı.

“OKUL SÜTÜ PROJESİ GELECEĞE YAPILAN YATIRIMDIR”
Devlet, ilköğretimde okuyan 7,5 milyon öğrenciye hafta içi her gün kutu süt dağıtacak. Ekonomiye ve üretime katkıları olacak Okul Sütü adlı projeyi Türkiye'nin geleceği adına yararlı bulan Yılmaz, şunları kaydetti:

“Bir defa ülkede 7,5 milyon ilköğretim çağında çocuklarımızın paket süt ile buluşmaları, onların her gün süt tüketmeye alıştırılmaları Türkiye’nin geleceğine yapılacak güzel yatırımdır. Onun için Sayın Başbakan’ın bu güzel projesini destekliyor, elimizden geldiğince bu projeye destek vermek için gerekeni yapıyoruz. Okul sütü için üretim kapasitelerimiz bakımından, her bakımdan hazırlık yapıyoruz.

Proje ile hedeflenen süt tüketiminin artırılması, çocukların süt ile buluşturulması iyliğin, sağlığın gelişmesidir. Ben, bunun maddi boyutundan çok; yaratacağı sonucun önemine bakıyorum. 7 milyon insan süt içecek; bu, her şeye değer." “AÇIK SÜT TEHLİKELİ”

Mahalle aralarında satılan süt, insan sağlığını tehdit ediyor. Araştırmalara göre 1 mililitre açık sütün içinde 100 binden fazla bakteriye rastlanırken, bu üürnlerde mineral oranının fazla olmadığı ve süte nişasta katıldığı belirlendi.

Sütaş Yönetim Kurulu Başkanı, kapı önlerinde satılan sütün insanlar için tehlikeli olduğunu belirtti.

Açık sütün bütün miktorpları eve taşıyacağını vurgulayan Muharrem Yılmaz, tüketicilere “Bu ürünler ile eve tüm mikropları alırsınız. Sakın ola daha doğal bir şekilde sütü temin ediyorum diye bir yanılgı içine girmeyin.” dedi.

Ambalajlı süt ve süt ürünlerinin hijyenik ve sıhhatli olduğunu anlatan Yılmaz, “Kutu süt tüketimi artmış ileri toplumların hepsi bizden daha uzun ömürlü, bizden bedenen daha gelişmişler, bizden daha fazla sanat ve teknoloji üretiyorlar. “ ifadesini kullandı.

Kutu sütün kansere sebep olduğu iddialarına da tepkili olan Yılmaz, şöyle devam etti: “Bizden 2-3 kat üreten gelişmiş toplumlarda böyle bir deneyim söz konusu değil, böyle bir riskle karşılaşılmadı. Daha tüketmemiz gereken süt ve süt ürünleri yarılarının altında iken, yeteri kadar tüketemez, yeteri kadar sağlıklı beslenemezken niye böyle şeylerden söz ediyoruz? Hata yapıyoruz, hep birlikte geleceğe sahip çıkmak toplumun sıhhatli beslenmesi adına süt ve süt ürünlerinin önemini anlatmalıyız.“
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile