ŞUTSO Teknopark''a ortak oluyor

Üniversite-sanayi işbirliğini geliştirmek için yürüttüğü çalışmalar çerçevesinde Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası (ŞUTSO) Başkanı Sabri Ertekin''i zi

Üniversite-sanayi işbirliğini geliştirmek için yürüttüğü çalışmalar çerçevesinde Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası (ŞUTSO) Başkanı Sabri Ertekin''i ziyaret eden Harran Üniversitesi Rektör yardımcısı Prof Dr. Ahmet Yılmaz, Teknopark için ortak şirketler aradıklarını söyledi. ŞUTSO Başkanı Ertekin ise Teknopark''tan hisse almayı düşündüklerini belirterek, Teknopark''ın amacına uygun bir şekilde yöre insanına katkıda bulunmasını istediklerini vurguladı.

Tohumculuk ve yem bitkileri gibi daha değişik sektörlerde sektörlerin de üniversitedeki öğretim görevlileri tarafından kurulmasının yöre çiftçisine ve üreticisi açısından önemli olacağına değinen ŞUTSO Başkanı Ertekin, Şanlıurfa''daki bazı şirketlerin de Teknopark içerisinde yerini alması gerektiğini belirtti.

Harran Üniversitesi Rektör yardımcısı Prof Dr. Ahmet Yılmaz ise, ŞUTSO ziyaretinin Teknopark görüşmesinin bir bölümünde çiftçilerin ve yörenin sorunlarına ayırdı. Çiftçilerin eğitilmesinden farklı ürünlere geçişe kadar birçok konuya ait görüşlerini Ertekin ile paylaşan Yılmaz, çiftçileri bilinçlendirmek için bir köyde uygulama tarlalarının oluşturulmasını önerdi.

Şanlıurfa''da bunca zamandır çiftçilere yönelik eğitimlerin bir sonuç vermemesinin tek taraflı olmadığının altını çizen Yılmaz, "Çiftçiler yapacakları uygulamaları bire bir görmeli bu da ancak bir köyde çeşitli alanlarda uygulama tarlaları oluşturularak mümkün." dedi. Ertekin, ise "Çiftçiler kâr edeceklerine ikna edilebilirse verilen eğitimlerden yararlanır. Çiftçilerin ikna edilmesi çiftçi eğitimlerinde çok önemli."ifadelerini kullandı. Şanlıurfa''da bayatlamayan Ekmek projesinin de hayata geçirilmesi konusunda ŞUTSO Başkanı Ertekin''e bilgi veren Yılmaz, bunun Gebze''de uygulandığını hatırlattı. Şanlıurfa''da üretilen ekmeklerin çok çabuk bayatladığını bunun önüne geçmek için de bu projenin önemli olacağının altını çizen Yılmaz, söz konusu projesini belediye başkanı ile de paylaştığını hatırlattı.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile