Suudi Arabistan’da Renkli 23 Nisan Kutlaması

Suudi Arabistan’da Renkli 23 Nisan Kutlaması

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’daki Uluslararası Türk Okulu’nda uluslararası düzeyde kutlandı.


Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törene Riyad Büyükelçisi Ahmet Muhtar Gün, eşi Pınar Gün, büyükelçilik personeli, misafir yabancı okul temsilcileri, öğretim üyeleri ile işadamları ile Riyad’da yaşayan Türk vatandaşları katıldı.

Günün anlam ve önemini belirten konuşmaları Eğitim Müşaviri Hamza Şahin ve Büyükelçi Ahmet Muhtar Gün yaptı. Büyükelçi Ahmet Muhtar Gün, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün bayram mesajından alıntılarla konuşmasını tamamladı.

Kutlamalar çerçevesinde şiirler, anasınıfları gösterileri, müzik dinletileri, misafir okul sunumları, öğrenci grupları gösterileri ile halkoyunları gösterileri yapıldı. Riyad Uluslararası Türk Okulu öğrencileri Türkiye’nin folklor zenginliklerini sergiledi.

Diğer ülkelerden öğrencilerin milli kıyafetleriyle yaptığı gösteriler, izleyicilerden büyük alkış aldı. Öğrenci velileri gösteriye çıkan çocuklarını görüntülemek için birbiriyle yarıştı.

Programa Riyad’da bulunan, Rowad, Manarat, Sri Lanka, Almanya, Pakistan, Amerikan, Etiyopya uluslararası okullarıyla Somali öğrenci grubu katıldı.

Programa ilk defa katılan Somalili öğrenciler, “Türkiye bir numara, Türkiye Somali kardeştir” sözleriyle izleyicileri coşturdu.

Riyad Büyükelçiliği Eğitim Müşaviri Hamza Şahin, Cihan Haber Ajansı’na yaptığı açıklamada, “Çocuklar bugün gerçekten şendi ve eğlendiler. Sevincimizi bir kat daha artıran ise şehirdeki diğer topluluklara ait okulların bayramımıza katılmaları, kendi kültürlerinden gösterilerle sevinçlerimizi paylaşmalarıydı.” dedi.

Okul Müdürü Abdullah Eravcı ise programı düzenleyen öğretmenlere emeklerinden dolayı teşekkür etti. Eravcı, Somalili öğrenci grubunun ise Türkiye’nin bu ülkeye yaptığı yardımlara teşekkür etmek amacıyla programa katılmayı özel olarak talep ettiğini dile getirdi.Program bitiminde Riyad Büyükelçiliği’ne yeni atanan Müsteşar Sadi Altınok, tüm katılımcılara Türkçe ve İngilizce olarak teşekkür etti. Programdan sonra, misafir gruplarla toplu fotoğraf çekilip tüm katılımcılara öğle yemeği ikram edildi .
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile