Suudi Arabistan'in Mühendis Kizlari Geliyor

Suudi Arabistan'in Mühendis Kizlari Geliyor

Limak Vakfi, 8’inci yilini geride birakan ‘Türkiye’nin Mühendis Kizlari’ projesini ülke sinirlarinin disina tasimaya devam ediyor. Limak Sirketler Grubu’nun yurt disinda Global Engineer Girls (GEG) adiyla sürdürdügü projenin Suudi Arabistan ayagi resmen basladi.



Limak Sirketler Grubu bünyesinde faaliyet gösteren Limak Vakfi, 8’inci yilini geride birakan ‘Türkiye’nin Mühendis Kizlari’ projesini ülke sinirlari disina tasimaya devam ediyor. Kadinlarin STEM alanlarina katilimini tesvik etmeyi amaçlayan öncü bir girisim olan ve küresel bir harekete dönüsen Global Engineer Girls (GEG) Projesi, Suudi Arabistan’da basladi.

Limak Sirketler Grubu, Suudi Arabistan Kralligi Yatirim Bakanligi ve Prenses Nourah bint Abdulrahman Üniversitesi ortakliginda, Suudi Arabistan’in baskenti Riyad’da açilis töreni düzenlendi.



Suudi Arabistan Kralligi Yatirim Bakani Khalid Al-Falih himayesinde, Limak Sirketler Grubu liderliginde gerçeklestirilen törene, Limak Sirketler Grubu ve Limak Vakfi Yönetim Kurulu Baskani Ebru Özdemir, Prenses Nourah bint Abdulrahman Üniversitesi temsilcileri ve Suudi yetkililer katildi.

Proje kapsaminda, Suudi Arabistan’in mühendislik sektöründe kapsayiciligi ve firsatlari tesvik etmeye yönelik ortak çalisma konusunda anlasildi.

Arabistan’da önemli bir misyon üstlenecek

Yapilan açiklamaya göre GEG, halihazirda farkli ülkelerdeki faaliyetleri ve deneyimleriyle, Suudi Arabistan’in 2023 Vizyonunu desteklemeyi ve ülkenin mühendislik sektöründe yetisen uzmanlarin yetkinliklerine de katki saglamayi amaçliyor. Dünya Kadinlar Günü’nün bu yilki "Kapsayiciliga Ilham Ver" temasi ile ayni dogrultuda faaliyetlerine devam eden GEG’in Suudi Arabistan lansmani, ülkede çesitliligin ve kadinlari is hayatinda güçlendirmenin tesvik edilmesi adina da büyük öneme sahip. Pek çok kadinin mühendislik egitimi almayi tercih ettigi Suudi Arabistan’da, kadinlarin STEM alanindaki kariyerlerini destekleyen programla, Prenses Nourah bint Abdulrahman Üniversitesi’nde yüksek mühendislik egitimi alan genç kadinlarin egitimlerinde ve gelecekteki kariyerlerinde basarili olmalari hedefleniyor.

Katilimcilarin, alanlarinda deneyimli profesyonellerden rehberlik aldigi bir mentörlük programi da içeren GEG, kisiye özel gelisim planlari ve beceri egitim programlariyla katilimcilarin mesleki yeteneklerini ve öz güvenlerini artiriyor. GEG bu dogrultuda, genç kadinlara mühendislik kariyerlerinde basarili olmalari için ilham vermeyi ve destek saglamayi, böylece mühendislik sektörünün Suudi Arabistan’da ilerlemesine katkida bulunmayi amaçliyor.

“Heyecanimizi, deneyimimizi ve bilgimizi paylasiyoruz”

GEG’in kurucusu, Limak Sirketler Grubu ve Limak Vakfi Yönetim Kurulu Baskani Ebru Özdemir, programin küresel ölçekte büyümesinden duydugu sevinci söyle dile getirdi:

"Limak Sirketler Grubu olarak, olumlu etki olusturma konusunda heyecanliyiz; deneyim ve bilgimizi faaliyet gösterdigimiz toplumlarla ve genisledigimiz bölgelerle paylasmaktan büyük memnuniyet duyuyoruz. Bu nedenle, GEG’in Suudi Arabistan lansmani, mühendislikte çesitliligi tesvik etme ve mühendis olmayi hayal eden dünya çapindaki genç kadinlar için olumlu sonuçlar elde etme noktasindaki kararliligimizi gösteriyor. Buradaki katilimcilarla tanismak, onlarin hikâyelerini ve hayallerini dinlemek gerçekten harikaydi. Mühendislige olan tutkularina tanik olmak bizleri de heyecanlandirdi. Girisimimizi genisleterek, onlar gibi daha fazla genç kiza STEM alaninda kariyer yapmalari için ilham vermeyi ve böylece herkes için daha yenilikçi, esitlikçi ve sürdürülebilir bir gelecege katkida bulunmayi amaçliyoruz."
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile