Suudi Arabistan, 'Kirmizi Listede' Olan Ülkeleri Ziyaret Edenlere 3 Yil Seyahat Yasagi Getirilecek

Suudi Arabistan basini, korona virüs (Covid-19) pandemisi nedeniyle "kirmizi listede" yer alan ülkeleri ziyaret eden vatandaslara 3 yil seyahat yasagi getirilecegini duyurdu.



Suudi Arabistan basininda yer alan ve Içisleri Bakanligindan bir yetkiliye dayandirilan haberde, korona virüs (Covid-19) pandemisi nedeniyle "kirmizi listede" yer alan ülkeleri ziyaret eden vatandaslara 3 yil seyahat yasagi getirilecegi aktarildi. Bazi Suudi Arabistan vatandaslarinin seyahat kisitlamalarini ihlal ettigini belirten yetkili, “Geri döndüklerinde agir cezalara tabi olacak ve üç yil boyunca seyahatten men edilecek" ifadelerini kullandi. Yetkili, dogrudan veya baska bir ülke üzerinden, listede yer alan ülkelere ve pandeminin henüz kontrol altina alinamadigi diger ülkelere seyahat yasaginin devam ettigini dogruladi.

Öte yandan Suudi Arabistan, Afganistan, Arjantin, Brezilya, Misir, Etiyopya, Hindistan, Endonezya, Lübnan, Pakistan, Güney Afrika, Türkiye, Vietnam ve Birlesik Arap Emirlikleri dahil olmak üzere bir dizi ülkeye seyahat veya transit geçisi yasakladi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile