Suudi Arabistan Şura Meclisi'nde 'muhalefet' esprisi

TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin ve milletvekilleri, Suudi Arabistan Şura Meclisi Başkanı Abdullah El Şeyh'i makamında ziyaret etti.

TBMM heyeti, z

TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin ve milletvekilleri, Suudi Arabistan Şura Meclisi Başkanı Abdullah El Şeyh'i makamında ziyaret etti.

TBMM heyeti, ziyaret öncesinde Şura Meclisi'ni ve toplantı salonunu inceledi. Mecliste muhalefetin olmaması, farklı partilerden milletvekilleri arasında esprili bir diyalog yaşanmasına neden oldu. AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, gazetecilerin, "Burada muhalefet yokmuş" sözleri üzerine, ''Ne demek istiyorsunuz yani anamuhalefeti buraya mı gönderelim?" diye espri yaptı. CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce ise "Madem burada muhalefet yokmuş Sayın Elitaş burada kalsın." ifadelerini kullandı.

Görüşmelerin ardından Şahin, Suudi mevkidaşına porselen bir semaver takımı, El Şeyh de Şahin'e Arapların kullandığı geleneksel kahve takımı hediye etti. Şahin, Şura Meclisi Şeref Defterini de imzaladı.

Suudi Arabistan Şura Meclisi'ndeki 150 üye Kral tarafından 4 yıllık süre için atanıyor. Yalnızca Pazar ve Pazartesi günü toplanan Meclis, aldığı kararları Kral'a sunuyor. Kral ise bu kararları uygulanması için Bakanlar Kurulu'na gönderiyor. Meclis ve Bakanlar Kurulu arasında anlaşmazlık olması durumunda son sözü Kral söylüyor.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile