Suya Gömülen Araçlar Kurtarildi

Suya Gömülen Araçlar Kurtarildi

Meteorolojini turuncu kodlu uyari verdigi Hatay’in Antakya ilçesinde aniden bastiran saganak yagisla birlikte göle dönen caddelerde suya gömülen araçlar, ekiplerin çalismalariyla kurtarildi.

Meteoroloji Genel Müdürlügü tarafindan yapilan uyarilarin ardindan Hatay’da Cuma günü sabah saatlerinden itibaren yagisli hava etkili olmaya basladi.

Ilçelerde bölge bölge etkili olan yagis, Antakya ilçesinde aksam saatlerinde kendini hissettirdi. Bardaktan bosalircasina yagan yagmur nedeniyle sürücüler zor anlar yasadi. Çevreyolu mevkiinde göle dönen yolda çok sayida araç su içinde mahsur kaldi. Adeta su içinde kaybolan araçlari kurtarmak için çalisma baslatildi. Baslatilan çalismalarla birlikte araçlar, mahsur kaldiklari yerden kurtarildilar. Araçlarda maddi hasar olusurken can kaybi yasanmadi. Göle dönen yolda araciyla su içinde mahsur kalan afetzede Zafer Yilmaz, o anda yasadiklarini anlatti. Araci kurtarilan Yilmaz, aracinin içine dolan sulari bosaltmaya çalisti.

“Arabanin içinde 50 ila 60 cm bir anda su doldu ve kendimizi zor kurtardik”

Sularin içinde kendisini zor kurtardigini ifade eden afetzede Zafer Yilmaz, "Gece saat 1 ila 2 arasinda yoldaydik. Yagmur basladi.

Arabanin içinde 50 ila 60 cm bir anda su doldu. Kendimizi zor kurtardik. Duraga sigindik. Itfaiye aradik ve hemen geldiler. Bizi kurtardi. Üstümüzü degistirip tekrar arabamizin yanina geldik. Arabayi da Hatay Büyüksehir Belediye ekipleri kurtardi. Arabayi sag salim çikardik. Gözle görülür bir hasar yerine içinde bir alabalik eksik. Baska bir sey yok” ifadelerini kullandi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile