'Suyun Naif Sırrı' isimli ebru sergisi  sanatseverler ile buluştu

'Suyun Naif Sırrı' isimli ebru sergisi sanatseverler ile buluştu

Ebru Sanatçısı Alparslan Babaoğlu’nun ’Suyun Naif Sırrı’ isimli ebru sergisi Kocaeli’nin Çayırova ilçesinde sanatseverlerle buluştu.

Geleneksel Türk Ebruculuğu'nun duayen isimlerinden Alparslan Babaoğlu'nun 'Suyun Naif Sırrı Türk Ebru Sanatı' isimli sergisi Kocaeli'nin Çayırova ilçesinde sanat severler ile buluştu. 30 yıldır ebru sanatını icra eden Babaoğlu'nun 40 eserinin yer aldığı sergi, Alparslan Babaoğlu ve çok sayıda vatandaşın katılımı ile açıldı.

Açılış sırasında ebru sanatı tarihi hakkında kısa bir konuşma yapan Alparslan Babaoğlu, “Her ne kadar Türk ebru geleneğinde duvara asmak için ebru yapmak yoksa da, sanatın son temsilcisi merhum Mustafa Esad Düzgünman'ın çabalarıyla tanınan ve çok sevilen ebru, beğenenlerce çerçevelenip duvarlara asılmak suretiyle batının soyut resminin ülkemizdeki tam karşılığı haline gelmiş ve seyredenlerin gönül telini sürekli titretmeye başlamıştır. Her biri farklı bir kullanım yeri düşünülerek yapılan, battal, neftli battal, hatip, çiçekli, hafif, kumlu, mutaf ebrusu, taraklı ve akkase gibi birçok çeşidi bulunan ebrunun eğitim süreci meşakkatli ve uzun olmakla birlikte başarılı olunduktan sonra yapana ve seyredene çok değişik duygular yaşatmaktadır” dedi.

Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği sergi, 15 Şubat Perşembe gününe kadar ziyaret edilebilecek.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile