T-BOSS Ile Sulama Sistemlerinde Tasarruf Dönemi Basladi

T-BOSS Ile Sulama Sistemlerinde Tasarruf Dönemi Basladi

Park, bahçe ve ada sulamalarinda inovasyonu tasarrufla birlestiren sürdürülebilir teknoloji T-BOSS, yerel yönetimleri sulama sistemlerinde yüzde 40 zaman, yüzde 30 su tasarrufuyla sürdürülebilirlik hedefine bir adim daha yaklastiriyor.

MAYEL Makine Endüstri Teknolojileri A.S. ’Daha az kaynak, daha çok verim’ sloganiyla gelistirdigi Tankerli Otomatik Sulama SistemleriT-BOSS ile Türkiye’de bir ilki gerçeklestirdi. Park, bahçe ve ada sulamalarinda inovasyonutasarrufla birlestiren yenilikçi bir ürün olarak pek çok avantaji birlikte sunan T-BOSS, su kaynaklarinin azaldigi günümüzde, sürdürülebilirlige önem veren belediyelerin tercihi oldu.

MAYEL’in yüksek performansli, çevreci yatirimi T-BOSS ile sulama sistemlerinde yüzde 40 zaman, yüzde 30 su tasarrufu saglaniyor. Bitki türüne göre ayarlanabilir nozul sayesinde, yagmurlama, dip sulama, alan sulama, uzak mesafeye nokta atisi sulama yapilabiliyor. Su, yakit ve zaman tasarrufu ile ön plana çikan T-BOSS, bu sayede bir sezonda kendi maliyetini çikarabiliyor. Her canlinin yasama kaynagi suyu, en verimli sekilde kullanmak için gelistirilen çevreci yatirim T-BOSS, Bursa Büyüksehir Belediyesi istiraklerinden Tarim Peyzaj A.S. tarafindan 20 araçlik siparisi ile kullanilmaya baslandi. Ankara Büyüksehir Belediyesi’nde ise deneme sürecine alindi.

Sulama kabin içinde görevli operatör tarafindan yapilirken, saglikli, profesyonel ve akan trafikte is güvenligi problemi olmadan, güvenli sulama imkani ile is kazalari da engellenebiliyor. Sulama yapilan bölgede, sulama miktarinin anlik kayda alinabilmesi özelligi sayesinde sulamanin takibi yapilabiliyor. Araç üzerinde bulunan mobil GPS, tankerin anlik konumunu ve tükettigi su miktarini, soföre ait kimlik bilgilerini, kaç ton su aldigini, suyu ne kadar mesafede tükettigini ve zamani raporlayabiliyor. Tüm operasyonlar, merkezi yazilimdan online/offline izlenebilirken, bünyesindeki hafizaya kaydedilebiliyor. Böylelikle performans ölçümünün yapilmasina yardimci oluyor. Belirli periyotlarda sulanmasi planlanan yesil alanlar yine sistem üzerinden tanimlanabiliyor. Yesil alanin büyüklügünü gösteren uydu destekli sistem sayesinde gereken su miktari girilerek sulama operasyonunun basari ile yapilip yapilmadigi takip edilebiliyor.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile