TAB Genel Baskani Sahin Açiklamasi 'Birlik Aricinin, Örgütlü Aricilik Tarimin Gelecegidir'

TAB Genel Baskani Sahin Açiklamasi 'Birlik Aricinin, Örgütlü Aricilik Tarimin Gelecegidir'

Türkiye Ari Yetistiricileri Merkez Birligi (TAB) Genel Baskani Ziya Sahin, “Birlik aricinin, örgütlü aricilik tarimin gelecegidir” dedi

TAB Genel Baskani Ziya Sahin, TAB yöneticileri ve üyelerinin katilimiyla Ankara’da basin toplantisi gerçeklestirildi.

Birligin basarisizlikla suçlayan gruba yönelik konusan Sahin, TAB’in 2003 yilinda kurulmasini ve 79 ilde toplam 72 bin 48 üye ile Türkiye’de ari ve aricilarin temsil eden bir sivil toplum kurulusu oldugunu belirtti.

“TAB kurumsal bir muhatabinin olmasi amaciyla 2003 yilinda kuruldu”

Aricilarin kurumsal bir muhatabinin oldugunu belirten Sahin, “Türkiye’de aricilik sektörü 8.1 milyon arili kovan, 114 bin ton bal üretimi ile dünyada ikinci sirada yer almaktadir. TAB gelismekte olan sektörün önünün açilmasi ve kurumsal bir muhatabinin olmasi amaciyla 2003 yilinda kuruldu. TAB, 79 ilde toplam 72 bin 48 üye ile ari ve aricilari temsil etmektedir” diye konustu.

TAB Genel Baskani Sahin’den sert sözler

TAB’i basarisizlikla suçlayan gruba yönelik sert sözlerle elestiren Sahin, “Son yillarda sistematik bir sekilde birligimizi basarisizlikla suçlayan ve siyasal gücü arkasina alan kesimler ortaya çikmistir. Birligimiz, devlet ile uyumlu, kurumsal yapinin verdigi sorumlulukla devlet ciddiyetine bagli olmayan, sokak jargonu ile konusan, tehdit ve santajlarla hareket eden bir yapiyla karsi karsiyadir. Birlik yapimizi hedef alan bu olusum ne yazik ki bürokrasiye siddet uygulamakta, tehdit etmekte ve yandaslarini memurlar üzerine kiskirtmaktadir. Kendisine herhangi bir yasal yaptirim olmamasindan cesaret alan bu olusum, tasra teskilati yaninda Bakanlik Merkez Teskilati’ni da zaman zaman itham ederek psikolojik baski uygulamaktadir” seklinde konustu.

“Birliklerin siyasi mücadelelere sürüklenmesini dogru bulmamaktayiz”

Aricilik sektörünün çok daha büyük sorunlarinin oldugunu aktaran Sahin, “Birliklerin siyasi mücadelelere sürüklenmesini dogru bulmamaktayiz. Nitekim aricilik sektörünün, sahadaki aricilarimizin çok daha büyük sorumluluklari vardir. Bu sorunlara bakanligimiz öncülügünde Birlikler eliyle çözüm üretmek yerinde olacaktir. Ancak bu sorunlar ötelenip Aricilik Kayit Sistemi (AKS) ile Kovan Plakasi ile ugrasilmasinin Türkiye ariciligina ve aricilara katkisi olmadigini ve olmayacagini belirtmek istiyorum. Birlik aricinin, örgütlü aricilik tarimin gerçegidir” ifadelerine yer verdi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile