1973 yılından beri köklü değişiklik yapılmayan Tabiat Tarihi Müzesi'nde; 2010 yılı Ocak ayında Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr.Candeğer Yılmaz'ın müzeye gösterdiği özel ilgisi ile rektörlük tarafından yeni bir organizasyon ve altyapı çalışması yapıldı. Müze böylece toplumun her kesiminin ilgi odağı haline geldi. Özellikle giriş kısmında yapılan yeni vitrinler ve aydınlatma sistemleri ile Tabiat Tarihi Müzesi dünyadaki benzer örnekleri ile yarışacak bir müze haline geldi.
Vitrinlerde sergilenen Omurgalı ve Omurgasız canlıların fosil (taşıl) örneklerinin her yaş grubunun çok daha iyi algılayabileceği şekilde, milyonlarca yıl önce yaşadıkları ortamları posterlerle canlandırarak yeniden düzenlediklerini ifade eden Ege Üniversitesi Tabiat Tarihi Müzesi Müdürü Prof. Dr. Tanju Kaya, "Yapılan bu köklü yapısal değişiklikten sonra 5 ay içinde müzeyi, anaokulu çocukları, ilköğretim ve ortaöğretim öğrencileri ile yükseköğretim öğrencileri, vakıf ve derneklerden yaklaşık 7 bin kişi ziyaret etmiştir. Yapılan yeni düzenlemelerden sonra İzmir ve çevre illerden 7'den 70'e ziyaretçi akınına uğrayan Müzeye İzmir'e çok uzak olan Çanakkale ve Muğla ilinden de ziyaretçiler gelmektedir." dedi.
Genç nesillere bırakacağımız en değerli hazine olan Tabiat Tarihi Müzesinin daha da gelişmesi için toplumun her kesiminin daha duyarlı olmasını beklediklerini ifade eden Prof. Dr. Kaya, çeşitli kuruluşlar ve ilgi duyan bütün iş adamlarını müzeyi ziyaret etmeye davet etti.