Tabu Sicil Müdürlüğü Çağ Atladı

Tabu Sicil Müdürlüğü Çağ Atladı

Adıyaman Tapu Sicil Müdürlüğü'nde vatandaşların iş ve işlemleri aynı gün içerisinde bitiriliyor.

İsmi rüşvetle anılan ve polis tarafından rüşvet operasyonu düzenlenen Adıyaman Tapu Sicil Müdürlüğü'nde iş ve işlemler gün içerisinde bitiriliyor. Personel sıkıntısı çekilmeyen kurumda, yer sıkıntısı çekiliyor. Yeni bina yapılması için Milli Emlak Genel Müdürlüğünden onay bekleniyor.
En az 20 gün sonraya gün atılan iş ve işlemler aynı gün içerisinde bitiriliyor. Tapu Sicil Müdürlüğüne gelen vatandaşlar, işlerin aynı gün içerisinde bitirilmesine şaşırırken, "Tapu Sicil Müdürlüğü çağ atladı" yorumlarını yaptılar.
Adıyaman Tapu Sicil Müdürü Mustafa Kılıç, " Önceden en az 20 gün sonraya gün veriliyordu. Şimdi sistemi oturttuk ve işlemleri aynı gün içerisinde işlemleri tamamlayıp vatandaşı mağdur etmiyoruz. Öğlenden önce işlemleri alıp öğleden sonra işlemleri tamamlıyoruz. Problem yaratan değil çözüm üreten kurum olduk. Günlük 100'e yakın işlem yapıyoruz" dedi.
Milli Emlak Genel Müdürlüğü'nden gelecek olan onayla birlikte ferah bir ortama kavuşacaklarını belirten Kılıç, " Şuan ki mevcut yerimizin oturumu 130 metrekare; imar tadilatından sonra 210 metrekare olacak. Üst katlarla birlikte 500 metrekarenin üzerinde bir alana sahip olacağız. Şuan ki binanın yıkım kararı var" şeklinde konuştu.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile