Taçi: “kasım Ayındaki Seçimlere Kuzey Kesimden Mümkün Olduğu Kadar Kişinin Katılmasını Ümit Ediyoruz”

Kosova Başbakanı Haşim Taçi, Kosova’da 3 Kasım’da yapılacak seçimlere katılımı arttırmayı arzu ettiklerini ifade ederken, Sırbistan’ın, Kosova’nın kuzeyinde yaşayan Sırpları da seçimlere katılmaları yönünde teşvik etmesi gerektiğini söyledi.

Sırbistan-Kosova görüşmeleri kapsamında Belçika’nın başkenti Brüksel’de bulunan Kosova Başbakanı Haşim Taçi, bugünkü toplantı öncesi açıklamalarda bulundu. Kosova Başbakanı Taçi, “Bugün enerji ve telekomünikasyon üzerinde anlaşmaya varabilmeyi ümit ediyorum. Teknik ekip buna yönelik görüşmeleri yapıyorlardı ve bugün de siyasi düzeyde bu konuyu sonuçlandırabilmeyi umuyorum” dedi.

19 Nisan’da varılan anlaşmanın pek çok maddesinin uygulanmaya başlandığına dikkat çekilmesinin önemine vurgu yapan Taçi, daha yapılması gereken çok şey olduğunu da söyledi.

Kosova’da Kasım ayında yapılacak seçime yönelik sürecin de tartışılacağı bilgisini veren Taçi, “Seçimlere kuzey kesimden mümkün olduğu kadar çok insanın katılmasını ümit ediyoruz. Bu bağlamda, seçime katılımı artırmak için uluslararası mekanizmalardan neler alabileceğimizi görüşeceğiz. Sırbistan’ın oradaki kendi halkını da seçimlere katılmaları yönünde teşvik etmeleri önem taşıyor. Kosova gerekli bütün hazırlıkları tamamlayacak, anayasal ve yasal bütün yükümlülüklerini yerine getirecektir” şeklinde konuştu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile