Tacik lider Rahman, Pakistan ile İranlı bakanları kabul etti

Tacikistan Devlet Başkanı İmamali Rahman, Ekonomik İşbirliği Teşkilatı (EİT) üye ülke petrol ve enerji bakanları toplantısı için ülkesine gelen Pakist

Tacikistan Devlet Başkanı İmamali Rahman, Ekonomik İşbirliği Teşkilatı (EİT) üye ülke petrol ve enerji bakanları toplantısı için ülkesine gelen Pakistan ve İranlı bakanları kabul etti.

Tacik basınında yer alan habere göre, Devlet Başkanı Rahman, aynı gün Pakistan Petrol ve Doğal Kaynaklar Bakanı Navid Kamar ve İran Enerji Bakanı Mecid Namcu ile bir araya geldi.

Pakistanlı Bakan Navid Kamar ile iki ülke arasındaki işbirliği ilişkilerini ele alan Rahman, Tacikistan ile Pakistan arasındaki işbirliği düzeyinden memnun kaldığını kaydetti.

Rahman ile Kamar, bölgesel işbirliği projelerin hayata geçirilmesi konusunda görüş alış-verişinde bulunarak, Tacikistan ile Pakistan'ın bir birine bağlayacak CASA-1000 elektrik hattı, demiryolu ve otomobil yolları projelerin önemine değindiler.

Tacikistan Devlet Başkanı İmamali Rahman ayrıca, İran Enerji Bakanı Mecid Namcu ile de bir araya geldi. İki ilişkilerin ağırlıklı olarak ele alındığı görüşmede, taraflar ülkeler arasındaki ekonomik ve ticari ilişkilerin daha da geliştirilmesine yönelik konuları değerlendirdiler.

İran Enerji Bakanı Mecid Namcu enerji, taşımacılık ve telekomünikasyon alanlarında ilişkilerin daha da geliştirileceğini bildirdi. İranlı bakan ayrıca, İran'ın Tacikistan'da bir takım fabrikaları kuracağını da bildirdi. İranlı yatırımcıların, Tacikistan'da halı ve değerli metaller üreten ortak fabrika kurulmasına büyük ilgi gösterdiği kaydedildi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile