Tahliye Kararini Uygulamaya Giden Ekiplere Karsi Geldiler

Tahliye Kararini Uygulamaya Giden Ekiplere Karsi Geldiler

Bursa’nin Mudanya ilçesi Sükrüçavus Mahallesi’nde bulunan Sardunya Sitesi B blok kolonlari dayaniksiz oldugu için bosaltilmis, 3 ay sonra yikilmisti. Ayni sebeplerden dolayi sitedeki A blok için de yikim karari verildi. Elektrigi kesmek ve binayi tahliye etmek isteyen görevliler binayi terk etmek istemeyen site sakini 9 aile ile karsi karsiya kaldi.

Mudanya’da Sükrü Çavus Mahallesi Su Deposu Caddesi üzerinde bulunan Sardunya Sitesi A Blok kolonlari dayaniksiz oldugu gerekçesi ile tahliye edilmis, ardindan yikilmisti. Ayni gerekçe ile 21 daire bulunan B blok için de tahliye karari çikarildi. Bloktan çogu kisi tahliye kararina uysa da 9 aile binadan ayrilmamak için direndi. Tahliye için siteye gelen Mudanya Belediyesi ekipleri karari uygulamak için binanin elektrigini kesme girisiminde bulundu. 9 daire sakini buzdolaplarindaki yiyeceklerin bozulacagini gerekçe göstererek elektrigin kesilmesine engel oldu.

Yeni bir ev bulamayacaklarini ifade eden bina sakinleri, Mudanya Belediyesi’nin yardimiyla güçlendirilip binanin saglamlastirabilecegini söyleyerek isteklerini dile getirdi. Belediye ekipleri tahliye çalismalarina ara verdi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile