Tahmazoğlu: Çarpık Yapılaşmaya Alternatif Konut Üretiyoruz

Gaziantep merkez ilçesi Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, ilçe genelinde çarpık yapılanmaya karşı alternatif konut üretimi yaptıklarını söyledi.

Gaziantep merkez ilçesi Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, ilçe genelinde çarpık yapılanmaya karşı alternatif konut üretimi yaptıklarını söyledi.

İlçe genelinde modern konut üretimine büyük önem verdiklerini dile getiren Tahmazoğlu, "Bir yandan da yüzde sekseni çarpık yapılaşma olan ilçede çarpık yapılaşma ile mücadelemizi sürdürüyoruz, diğer yandan modern konutlar yapmaya çalışıyoruz." diye konuştu.

Vatandaşların rahat ve modern ortamlarda yaşamaları için belediye olarak konut üretimine büyük önem verdiklerini ifade eden Şahinbey Belediye Başkanı Tahmazoğlu, "TOKİ işbirliği ve belediyemiz imkanları ile ilçemiz genelinde birkaç noktada modern konutlar yapıyoruz. Önümüzdeki günlerde ise diğer bölgelerde de konut yapımlarına başlayacağız. Amacımız vatandaşlarımızın yeşil alanı, çocuk oyun alanları, sosyal tesis alanları olan rahat ve modern alanlarda yaşamasıdır. Belediye olarak bir taraftan konutlar yaparken, bir taraftan da yüzde sekseni çarpık yapılaşmadan oluşan ilçemizde çarpık yapılaşma ile mücadele ediyoruz. Kesinlikle kaçak ve çarpık yapılaşmaya müsaade etmiyoruz etmeyeceğiz. Yapı Kontrol Müdürlüğü ekiplerimiz kaçak ve çarpık yapıların tespiti için sürekli ilçe genelinde dolaşarak kontrollerini yapıyor. Tespit edilen herhangi bir kaçak ve çarpık yapılaşma durumunda gerekli yıkım çalışmasını zaman geçirmeden gerçekleştiriyoruz." şeklinde konuştu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile