Tahmazoglu Israil'i Protesto Eden Üniversite Ögrencilerine Destek Verdi

Tahmazoglu Israil'i Protesto Eden Üniversite Ögrencilerine Destek Verdi

Sahinbey Belediye Baskani Mehmet Tahmazoglu, Israil’i protesto eden Gaziantep Üniversitesi ögrencilerini ziyaret ederek destek verdi.

Dünya’nin dört bir tarafinda üniversite ögrencileri Israil’in yaptigi katliama tepki göstererek eylem düzenlerken Gaziantep Üniversitesi ögrencileri de Israil’i protesto için oturma eylemi düzenledi.

Sahinbey Belediye Baskani Mehmet Tahmazoglu, Israil’in yaptigi katliama sessiz kalmayan ögrencileri ziyaret ederek onlara destek oldu.

“Gazze ile kardes belediyeyiz”

Gazze’ye her türlü destegi vermeye hazir olduklarini belirten Sahinbey Belediye Baskani Mehmet Tahmazoglu, “Filistin’de 6 aydir çok büyük katliam yasaniyor. Maalesef Türkiye disinda diger ülkelerin idarecileri bu konuda çok sessiz ama halklar dünyanin birçok yerinde bu konuya karsi çok duyarli. Türkiye’de de yapilan katliama karsi birçok eylemler yapildi. Son zamanlarda Amerika Üniversitelerinde baslayan ve dünyaya yayilan eylemler ciddi bir ses getiriyor. Demokrasi savunuculugu yapmalarina Israil’in yaptigi bu katliama sessiz kalmalari kabul edilebilir bir durum degil. Filistin de insanlarin üzerine bomba yagiyor ve evleri baslarina yikiliyor. Ancak bunlara kimse seslerini çikaramiyor. Cumhurbaskanimizin dedigi gibi onlarin Israil’e bir diyet borcu var ve bu nedenle seslerini çikaramiyorlar. Ancak ne ögrencilerimizin, ne bizim, ne de ülkemizin onlara karsi bir borcu yok. Gaziantep Üniversitesi ögrencilerimizin yaptigi bu eylemler gerçekten de çok kiymetli. Ben de ögrencilerimize destek vermek için geldim. Ayrica Gazze Belediyesi ile Sahinbey Belediyesi kardes belediye ve Gazze Belediye Baskanimiz ile zaman zaman görüsüp oradaki durum hakkinda bilgi aliyoruz. Belediyecilik anlaminda Gazze’ye yardima haziriz. Insallah bu katliam son buldugunda Gazze’nin yeniden insasi konusunda Sahinbey Belediyesi olarak elimizden gelen her türlü destegi vermeye haziriz” dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile