Takasbank, Bireysel Emeklilik Fon Alim Satim Platformu'nu (BEFAS) Hizmete Sundu

BEFAS, Bireysel Emeklilik Sistemi'ndeki (BES) emeklilik yatirim fonlarinin, fon kurucusu emeklilik sirketi tarafindan diger emeklilik sirketleri katilimcilarina satilmasina, geri alinmasina imkân sagliyor.

Istanbul Takas ve Saklama Bankasi AS (Takasbank), Bireysel Emeklilik Fon Alim Satim Platformu’nu (BEFAS) bugün itibariyla hizmete aldi.

Takasbank'tan yapilan açiklamaya göre, Takasbank, sermaye piyasalarindaki tecrübesi ve ileri teknolojik alt yapisi ile vatandaslara yeni bir hizmet daha sundu.

Takasbank, 18 yildir saklama sorumlulugunu üstlendigi Bireysel Emeklilik Sistemi'ndeki (BES) emeklilik yatirim fonlarinin, fon kurucusu emeklilik sirketi tarafindan diger emeklilik sirketleri katilimcilarina satilmasina, geri alinmasina imkân saglayan BEFAS Platformu’nu bugün itibariyla devreye aldi.

- BEFAS ile bireysel emeklilik sirketlerindeki rekabet vatandasa kazanç olarak yansiyacak

BEFAS Platformu sayesinde Bireysel Emeklilik Sistemi (BES) katilimcilari platformda islem gören diledikleri fonu, katilimci sözlesmelerinin bulundugu emeklilik sirketlerini degistirmeden, mevcut sirketi araciligi ile alip, geri satabilecek.

Bu sayede emeklilik sirketleri, bir taraftan katilimcilarini muhafaza ederken diger taraftan kurucusu olduklari fonlarin performansini artirmak üzere azami gayreti gösterecek. BEFAS ile bireysel emeklilik sirketlerindeki rekabet vatandasa kazanç olarak yansiyacak.

Emeklilik birikimini BEFAS üzerinden sunulan fonlara yönlendirmek isteyen katilimcilar, fon seçimini, birikim tutari veya orani hususlarinda herhangi bir kisitlamaya maruz kalmadan yapabilecek.

- Katilimcilara fonlar arasi hareket özgürlügü web ve mobil platformlarla geliyor

Bireysel emeklilik katilimcilari sözlesmelerinin bulundugu sirketin internet veya mobil uygulamalari üzerinden, katki payinin, mevcut birikimlerinin BEFAS Platformu’nda islem gören fonlara yönlendirilmesi talebini kolaylikla iletebilecek.

TEFAS Fon Bilgilendirme Platformu’nda (www.tefas.gov.tr), menkul kiymet yatirim fonlarinin yani sira emeklilik yatirim fonlarina iliskin veriler de yayinlaniyor. Bilgilendirme platformu sayesinde emeklilik yatirim fonlarinin detayli analizlerinin yapilmasina imkân saglaniyor.

TEFAS Fon Bilgilendirme Platformu’nun fon karsilastirma özelligi ile katilimcilar, getiri bazli, yönetim ücreti ve büyüklük bazli ya da sadece herhangi bir sirkete ait olan bireysel emeklilik fonlarinin farkli zaman araliklarina göre görüntüleyebiliyor ve karsilastirma yapilabiliyor.

Bunun yani sira, Emeklilik Gözetim Merkezi (EGM) tarafindan da BEFAS üzerinden baska emeklilik sirketinin fonlarini seçmek isteyen katilimcilarin fon seçeneklerini degerlendirebilmesi için yeni bir bilgilendirme altyapisi da kurulacak. Detayli bilgiye "www.takasbank.com.tr" ve "www.tefas.gov.tr" web sitelerinden ulasilabiliyor.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile