Dumlupınar Üniversitesi Rektörlüğü'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Kütahya Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu'nda verdiği ''Kuyumculuk ve Takı Tasarımı'' konulu etkinlikte, Türk kuyumculuk sektörünün dünyada ikinci sırada yer aldığını belirtti.
Sektörün çalkantılı bir dönem geçirse bile kendisini yüksek donanımlarla yetiştirmiş tasarımcılara ihtiyaç duyduğuna işaret eden Kasbar, şunları kaydetti:
''Yıllarca çok ciddi emek harcayarak bir noktaya geldim. Yeteneğimle çalışkanlığımı birleştirmeseydim bugün olduğum yerde olamazdım. İşinizi çok büyük sabırla ve severek yapmanız gerekiyor. Ayrıca çok kararlı olmanız ve yaşayacağınız zorluklar karşısında ayakta kalabilme gücünü kendinizde bulmanız gerekiyor. İtalya, kuyumculuk alanında dünya birincisi olabilmeyi tasarım gücüyle gerçekleştiriyor. Halbuki üzerinde yaşadığımız topraklar, dünyanın çok farklı kültür ve medeniyetlerini bünyesinde barındırmıştır. Bu kültürel zenginlikler içinde özgün tasarımlar ortaya koymalıyız. Rakibimiz önce kendimizdir. Sektörümüzün kalbi İstanbul'da atıyor. Öğrencilerimiz mesleğini yapmak istiyorsa İstanbul'da yaşamanın koşullarını şimdiden kendileri için oluşturmalı. Ayrıca son dönemde tasarım alanında çok ciddi bilgisayar programları ve teknikleri gelişti. Kuyumculuk ve takı tasarımı alanında teknolojik donanıma sahip olmak, bu alanda eğitim gören gençlerimizi birkaç adım öne taşıyacaktır.''
Kasbar, sosyal sorumluluk projesi kapsamında sahibi olduğu firma tarafından çeşitli mesleki makine ve aletlerin DPÜ Kütahya Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Kuyumculuk ve Takı Tasarım Bölümü'ne bağışlandığını anlattı.
DPÜ Kütahya Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Mustafa Aydın da Kasbar'ın kendileriyle birlikte olmasından duyduğu memnuniyeti dile getirerek, ''Bu iş birliği sayesinde Kuyumculuk ve Takı Tasarım Bölümü, şu anda ülkemizin en donanımlı bölümü oldu'' ifadesini kullandı.
Daha sonra, Kasbar'a plaket, seramik ve çini eserler hediye edildi.
Meslek Yüksekokulu'nda 3 gün süren etkinlikte, Kasbar bölümün atölyesinde tezgahın başına geçerek öğrencilere çeşitli uygulama ve teknikleri gösterdi. Öğrenciler, Kasbar ve asistanı eşliğinde baştan sonra yüzük üretimi gerçekleştirerek pratik yapma imkanına sahip oldu.
Muhabir: Sedat Gök
Yayıncı: Mürsel Çetin
Takı Tasarımcısı Kasbar Açıkladı
Takı tasarımcısı Arman Kasbar, kuyumculuk ve takı tasarımı alanında teknolojik donanıma sahip olmanın, bu alanda eğitim gören gençleri birkaç adım öne taşıyacağını bildirdi.