Takintili Asigin Korkunç Plani Karteldeki Yag Kaçagiyla Ortaya Çikti

Takintili Asigin Korkunç Plani Karteldeki Yag Kaçagiyla Ortaya Çikti

Zonguldak’in Eregli ilçesinde eski kiz arkadasinin sevgilisinin aracina dinamit görünümlü düzenek kuran gencin korkunç plani sanayide ortaya çikti. Gözaltina alinan gencin üst aramasindan eski kiz arkadasinin evinin krokisi çikti.

Edinilen bilgiye göre Karadeniz Eregli ilçesinde 24 yasindaki Batuhan Y.’nin babasi; ogluna ait park halindeki aracinin yag kaçirdigini fark edince tamir için Kisla Sanayi Sitesi’ne götürdü.

Araci lifte kaldiran usta karteldeki kaçaklari incelemek isterken kartel ile egzoz arasinda bir düzenek oldugunu fark etti. Durumu önce araç sahibine söyleyen usta; ardindan 112 Acil Çagri Merkezi’ni arayarak ihbarda bulundu.

Ihbar üzerine sanayi sitesine Olay Yeri Inceleme Sube Müdürlügü, Terörle Mücadele Sube Müdürlügü, Asayis Sube Müdürlügü’ne bagli ekipler ile bomba imha uzmani sevk edildi.

Aracin bulundugu isyerinin çevresine serit çeken ekipler düzenegi incelemeye aldi. Bu sirada Batuhan Y.’nin babasi ve sanayi sitesindeki ustanin ifadelerine basvuruldu. Düzenek araçtan alinarak bomba imha uzmani ekiplerince patlatildi.

Aracin isisiyla torpillerin patlatilmasi hedeflenmis

Patlatma sonrasi yapilan incelemede bomba görünümlü düzenegin üç adet torpilden olustugu sabitlemek amaciyla bir adet de ilaç kutusu kullanildigi tespit edildi. Torpillerin aracin alt kismindan gelen isiyla patlatmasinin amaçlandigi ortaya çikti.

Cumhuriyet Savcisinin talimatiyla sorusturmayi derinlestiren ekipler Batuhan Y.’nin ifadesine basvurarak böyle bir düzenegin kimin tarafindan yapilabilecegini ve husumetlisinin olup olmadigi yönünde sorular sordu.

Eski erkek arkadastan süphelenince gerçek ortaya çikti

Batuhan Y. de 23 yasindaki kiz arkadasi Rabia S.’nin eski erkek arkadasi Serdar E.’den süphelendiklerini söyledi.

Bunun üzerine ifadesine basvurulan Rabia S.; iki yil önceki eski erkek arkadasi Serdar E.’den ayrildiktan sonra kendisini sürekli tehdit ettigini, fiziki takip yaptigini, ayrilmalarini takinti hale getirdigini ve akrabalarinin da araçlarina zarar verdigini öne sürdü.

Üst aramasinda kroki bulundu

Rabia S.’nin ifadeleri dogrultusunda Serdar E.’yi gözaltina alan ekipler Ilçe Emniyet Müdürlügü’nde sorgulamaya basladi.

Serdar E.’nin yapilan üst aramasinda eski kiz arkadasi Rabia S.’nin evine ait otoparka girislerin yer aldigi bir kroki bulundu.

6 ayri suçlamayla mahkemeye sevk edilecek

Ekipler krokiye el koyarken Serdar E.’nin emniyetteki sorgusu devam ediyor. Serdar E.’nin emniyetteki islemlerinin ardindan halki tedirginlige sürüklemek, terör suçlamalarinin da yer aldigi 6 ayri suçtan Karadeniz Eregli Adliyesi’ne sevk edilmesi bekleniyor.

Batuhan Y. ve Rabia S.’nin Serdar E.’den sikayetçi olduklari ögrenildi. Araçlarina zarar verilen kisiler daha önceden sikayetlerinin oldugunu da hatirlatarak Serdar E.’den sikayetçi olduklarini söylediler.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile