Taklaci Güvercin Atmacaya Rakip Oluyor

Taklaci Güvercin Atmacaya Rakip Oluyor

Rize ve Artvin’de yillardir sürdürülen atmacacilik kültürünün yani sira, simdide taklaci güvercin kültürü yayginlasiyor.

Artvin’in Arhavi, Hopa ve Kemalpasa ilçelerinde yaygin olan atmaca kültürü yillardir yasatilmaya çalisiliyor. Her yil Agustos-Kasim aylarinda yapilan atmaca avi, özel ag düzeneklerin kurulumuyla gerçeklesiyor. Atmaca tutkunlari gözü gibi baktiklari atmacalari, bir süre sonra yeniden dogaya saliyor. Özellikle Artvin ve Rize’nin sahil kesiminde yaygin olan atmaca kültürünün yani sira simdide taklaci güvercin tutkunlari artmaya basladi.

Artvin’in Kemalpasa ilçesinde yasayan Tolga Altunkaya, Istanbul’da yasadigi zamanlarda merak edip sahiplendigi taklaci güvercin merakini Kemalpasa’ya tasimis.

Istanbul’da dogan ve pandemi döneminde Kemalpasa’ya yerlesen Altunkaya, taklaci güvercin tutkusunun çocukluktan gelen bir hastalik oldugunu söyledi.

Altunkaya "Pandemi döneminde memlekete yerlestim. Gelirken buraya birkaç güvercin getirdim. Küçük bir mekan yaptim güvercinler için. Bölgemizde suan sadece ben taklaci güvercin besliyorum. Zamanimin büyük bir bölümü burada geçiyor. Hobilikten çikmis hastalik durumunda. Onlarla zaman geçirmeyi çok seviyorum. Dogu Karadeniz’de pek yaygin degil ama gören herkesin ilgisini çekmeye basladi simdiden” dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile