Takoran Vadisi, Akademisyenlerin Hazirladigi Ekoloji Belgeseli Için Görüntülendi

Sanliurfa'nin Siverek ilçesinde yer alan, dogal yapisiyla dikkat çeken Takoran Vadisi, doga sevdalilarinin ve belgesel yapimcilarinin dikkatini çekiyor.

Istanbul Üniversitesi Iletisim Fakültesi ögretim üyeleri, hazirladiklari doga ve ekoloji temali belgesel için Sanliurfa'nin Siverek ilçesindeki Takoran Vadisi'ni görüntüledi.

Zengin bitki örtüsünün yani sira kanyonu, selalesi, kaya mezarlari ve essiz görüntüsüyle bölge halkinin "sakli cennet" olarak tanimladigi vadi, sinema ve belgeselcilerin ilgisini çekmeye basladi.

Istanbul Üniversitesi Iletisim Fakültesinde görevli bir grup ögretim üyesi, Siverek Belediyesine ait tekneyle Takoran Vadisi'ni gezdi.

Devam eden doga ve ekoloji temali belgesel projesi kapsaminda Türkiye'nin farkli illerinde çalismalar yapan ekip, tarihi ve dogal güzellikleriyle dikkat çeken Takoran Vadisi'nde çekim yapti.

Istanbul Üniversitesi Iletisim Fakültesi Sinema Ana Bilim Dali ögretim üyesi Ilkay Nisanci, AA muhabirine, vadinin dogal yapisina hayran kaldigini belirtti.

Takoran Vadisi'ni herkesin görmesi gerektigini aktaran Nisanci, "Takoran Vadisi'ni bir yil kadar önce duyduk ancak ilk defa gelme firsatimiz oldu. Öncelikle çok keyifli, su ve vadinin bulusmasina taniklik etmek çok keyif veriyor. Duydugum andan beri merak ediyordum ve gelip ziyaret etmek kismet oldu. Hem tadini çikariyoruz hem de çekim yapiyoruz. Ilerleyen süreçlerde muhtemelen özellikle doga turizmi için önemli bir alan olma potansiyeli görüyorum." dedi.

Vadinin bünyesinde tarihi alanlari da barindirdigina dikkat çeken Nisanci, bölgede yasanmisliklarin izinin görüldügünü ifade etti.

Siverek Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Kenan Karahan ise essiz güzellilere sahip olan Takoran Vadisi'nin birçok doga hayraninin dikkatini çektigini söyledi.

Bölgenin tanitimina devam edeceklerini aktaran Karahan, herkesi bu güzelligi görmeye davet etti.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile