Taksi Duraginda Dehset Anlari Kamerada

Taksi Duraginda Dehset Anlari Kamerada

Zonguldak’in Eregli ilçesinde evinin geçimini saglamak için taksi soförlügü yapan oglunun durakta darp edildigini ögrenen anne sikayetçi oldu. Darp ani ise güvenlik kamerasina yansidi.

Iddiaya göre, Karadeniz Eregli ilçesinde taksi soförlügü yaparak geçimini saglamaya çalisan 19 yasindaki Özay Kizil, ayni durakta taksicilik yaptigi ögrenilen T.Y. ve M.A.’nin siddetiyle karsilasti. Daha önce geçirdigi motosiklet kazasi sebebiyle iki kez beyin ameliyati geçiren Kizil, duragin güvenlik kamerasina yansiyan görüntülerinde bir tartisma sonrasi darp edildi.

Evini geçindirmek için çalisan oglunun siddete maruz kaldigini kendisine ulastirilan güvenlik kamerasi görüntüleriyle ögrenen anne Özlem Ak, 2 kisi hakkinda Cumhuriyet Savciligi’na sikayette bulundu.

Yasadiklarini gözyaslariyla anlatan anne Ak, “Oglum eve alin teriyle ekmek getiriyor saniyorduk megerse kan teriyle getiriyormus” dedi.

Oglu Özay Kizil’in saldirganlardan korktugunu söyleyen anne Ak, “Görüntüler elime geldi. Daha önce de çocuguma üç kez yapilmis ayni kisiler tarafindan, benim çocugum korkuyor. Neyle tehdit ediliyor bilmiyorum. Ben yardim istiyorum. Çocuklarima hem annelik hem babalik yaptim. Çocugum küçüklügünden beri çalisip bize bakiyor. Iki kiz kardesi var. Ben bir yerde çalismiyorum. Çocugumun getirdigi parayla geçiniyoruz. Çocugum alin teri getiriyor derken kan teri getiriyormus. Neden yani bu, bütün annelere, bütün büyüklere sesleniyorum. Bana yardimci olun. Çocugum neden dayak yiyor” diye gözyasi döktü.

Oglu Özay Kizil ile görüstügünde “Konuyu kapat anne” dedigini söyleyen Ak, “Çocugum korkuyor. Üç aydir çocugumu taniyamiyorum. Savciliga gittik sikayetçi olduk. Ben çocugumun hayatindan endiseliyim. Iki yil önce motosiklet kazasi geçirdi. Iki kere beyin ameliyati oldu. Ameliyatli oldugu halde çalismaya çalisiyor. Bu dayagin sebebi ne? Benim çocugum ne yapmis da dayak yiyor. Ben görüntüleri izledikçe içim parçalandi. Anne olarak ne yapacagimi bilmiyorum” dedi.

Olay sonrasi taksi duraginin baskanini aradigini söyleyen anne Özlem Ak, “Durak baskanini aradim. Olay üç gün önce olmus. Daha hiçbir sey yapmamis. Pazar günü toplantiyi bekledigini ve ceza kesecegini söyledi.

Ben de durak baskanina ‘Bu ceza beni tatmin etmez. Bu olayin sebebini ögrenmek istiyorum. Neden benim çocugum sürekli bunlar tarafindan darp ediliyor. Çocuguma ne yaptirmak istiyorlar. Istedikleri ne, bunu ögrenmek istiyorum’ dedim. Çocugumu darp edenlerden birinin telefonunu aldim. Kendisini aradim. Çocugumu neden darp ettiklerini sorup, beyin ameliyati geçirdigini hatirlattim. Bana ‘Sen bu konuyu kapat. Sonu iyi olmaz’ deyip kardesinin de avukat oldugunu söyledi.

Ben gariban biriyim ben ugrasamam diye düsündüler. Kardesi avukat olan önüne geleni darp mi etsin” ifadelerine yer verdi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile