Taksici, Aracinda Unutulan Ve Içinde Para Bulunan Çantayi Sahibine Teslim Etti

Sariyer'de bir taksici, aracinda unutulan ve içinde 150 bin dolar ile 300 bin lira bulunan çantayi sahibine ulastirdi.

Alinan bilgiye göre, Maslak'tan Sariyer Kaymakamligina gitmek üzere taksiye binen bir kisi, Ferahevler Mahallesi'nde indigi sirada içerisinde döviz ve para olan valizini arabada unuttu. Islemlerini tamamladiktan sonra çantasinin yaninda olmadigini fark eden kisi, taksi duraklarina ve gittigi yerlere bakmasina ragmen valizini bulamadi.

Bu arada taksici, bagajinda unutulan valizi fark etmeden araci, aksam vardiyasinda bulunan soföre devretti. Çalismaya devam eden taksici de baska bir yolcunun çantasini bagaja koymak istedigi sirada, müsterinin unuttugu valizi gördü. Taksicinin, durumu bagli oldugu duraga ardindan da polise bildirmesinin ardindan, valizini arayan müsteriye ulasildi.

Taksici, içerisinde 150 bin dolar ve 300 bin lira bulunan çantayi sahibine teslim etti.

- "Içimizde kahraman arkadaslarimiz da var"

Durak sorumlusu Orhan Aydogdu, gazetecilere yaptigi açiklamada, yillardir biriktirdigi parasini arabada unutan müsterinin valizini bulmak için duraga gedigini ancak bilgileri olmadigini söylediklerini dile getirdi.

Daha sonra, taksi soförünün valizi bildirmesi üzerine çantayi alarak polise haber verdigini anlatan Aydogdu, "Polisle beraber müsteri de geldi. Paralari tutanak halinde teslim ettik. Taksici haram yemez, kimsenin parasinda pulunda gözü olmaz. Ekrem Imamoglu degisik planlar içerisinde ama yanlis yapiyor." diye konustu.

Aydogdu, parasini geri alan müsterinin çok sevindigini ve kendilerine tesekkür ettigini söyledi.

Türkiye Esnaf Vakfi (TESVA) Baskani Yahya Ugur da gerçek bir taksici esnafinin nasil olmasi gerektiginin bir kez daha gösterildigini belirterek, "Bu konularin haber olmasi bile üzücü. Çünkü bunu hep yapiyoruz. Haram mi yiyecektik? Ama son günlerde taksicilere karsi, hak etmedikleri bir algi olusturuluyor. Elbette içimizde çürük elmalar var ama kahraman arkadaslarimiz da var. Genel bir yargilama tüm taksicileri üzmektedir." ifadelerini kullandi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile