Taksiciye Kaldirim Tasiyla Saldiran Tutuklu Sanik Açiklamasi 'Posetin Içinde Gofret Var Saniyordum'

Taksiciye Kaldirim Tasiyla Saldiran Tutuklu Sanik Açiklamasi 'Posetin Içinde Gofret Var Saniyordum'

Izmir’de taksiciye kaldirim tasiyla saldiran tutuklu sanik, hakim karsisina çikti. Davanin ilk durusmasinda söz alan tutuklu sanik, "Posetin içerisinde gofret, çikolata oldugunu saniyordum, içinde tas oldugundan haberim yoktu" dedi.

Izmir 8. Agir Ceza Mahkemesindeki durusmaya taksici Selim Keles, taraf avukatlari ve hakkinda hazirlanan iddianamede ’silahla yagmaya tesebbüs’ suçundan 10 yildan 15 yila kadar hapis cezasi istenilen tutuklu sanik A.T. katildi.



“Içinde tas oldugundan haberim yoktu”

Durusmada söz hakki verilen tutuklu sanik A.T., "Ailevi sorunlarim vardi. Bildigim bir yere gidip içki içtim. Bir süre sonra evime dönmek için yola çiktim. Taksiyi görüp bindim. Ben her aksam çocuguma çikolata, gofret aliyordum ve her zaman yanimda bunlari tasimak için poset bulunuyordu. Alkolün etkisiyle midemi kötü hissettim ve araçtan inmek istedim. Taksi soförüne durmasini söyledim. Durmasini istedigim yer evime yakin yer degildi. Alkolün etkisiyle yavas hareket ediyordum. O sirada taksi soförü arkasina döndü bende küfür ettigini sandim. Cebimden çocuguma çikolata aldigim poseti çikarip onunla vurdum. Posetin agir oldugunu bilmiyordum. Posetin içerisinde gofret, çikolata oldugunu saniyordum, içinde tas oldugundan haberim yoktu. Elimden düsen posete uzandim. Ama alamadim. Taksiden de baska bir sey almadim. Bu sirada elimdeki kani fark ettim. Korku ve panikle kaçtim. Aklima babam ve amcamin senelerce taksicilik yaptigi geldi. Ben de tutuklanmadan 3 ay öncesine kadar taksicilik yapiyordum. Üzüldüm. Olay yerine geri kostum, taksi soförü uzaklasiyordu. Islik çaldim, durmadi. Bende olsam bu durumda durmazdim. Olayin sokunu atamadim. Eve varip yasadiklarimi esime anlattim. Alkollü oldugum için inanmadi. Ertesi gün polisler bana ulasti. Mahkemenizden, Selim amcadan esi ve çocugundan özür dilerim" dedi.



"Eger poseti almasaydim ikinci darbede ya ölecektim ya da felç kalacaktim"

Mahkeme baskani tarafindan kendisine söz verilen taksici Selim Keles ise, "1992 yilindan beridir taksiciyim. Her sey kameralarda gözüküyor. Gediz’e gidecegini söyledi ve ücretini sordu. Daha sonra Saat Kulesi’nin oraya gitmek istedigini söyleyince, 150 TL yazabilecegini söyledim. Taksinin arkasina oturdu. Saga git, sola git gibi komutlar verdi. Sonra karanlik bir sokaga yönlendirdi. Bir tarafinda yüksek bir duvar, bir tarafinda yüksek bina vardi. Yolcu dur deyince biz bu durumlarda durup aracin iç lambasini yakariz. Lambayi yakmak istedigim sirada kafama darbe aldim. Eger poseti almasaydim ikinci darbede ya ölecektim ya da felç kalacaktim. Akabinde poset taksinin iç tarafina düstü. Bu kez bana vurmaya basladi.

Bende kendimi korumaya çalistim. O sirada elini yan pantolon cebime atti. Bende cebimden bir sey almamasi için elimle baskiladim. Bakti benden bir sey alamayacak, arka kapidan kaçti. Ardindan inip birkaç adim attim. Sonra bu isin planli olabilecegi, birkaç kisinin daha olabilecegi düsüncesiyle aracima binip korkup uzaklastim. Kan kaybindan fenalasip duragimdan yardim istedim. Hastaneye kaldirildim. Hiç kimse yanindaki posete tas koymaz. Planliydi. Kendimi korumasaydim beni öldürecekti. Sikayetçiyim" ifadelerini kullandi.

Selim Keles’in avukati Sitki Hasan Söylemezoglu, sanigin kasten adam öldürmeye tesebbüs suçundan yargilanmasini istedi. Olay görüntülerinin izletildigi sanik A.T. ise, "Ben ikinci kez vurmadim. Kemerle oynamadim. Pismanim. Uygun görülürse adli kontrol sartiyla serbest birakilmayi istiyorum" diye konustu.

Sanik avukati Ali Ertan Akgül de, "Bizce eylemde yagma suçunun unsurlari olusmamistir. Bizce eylem bu haliyle yaralama kapsaminin degerlendirilmesini istiyoruz" diye konustu.

Durusmanin ardindan Izmir Soförler ve Otomobilciler Odasi Baskani Celil Anik, adliye önünde açiklamada bulundu. Anik yaptigi açiklamada, “Selim kardesimizin meydana gelen hadiseden dolayi davasi devam ediyor. Ona destek olmak için geldik. Bu davanin takipçisi olacagiz. daha öncede Oguz Erge ile ilgili böyle bir durum olmustu. Kameranin faydalari burada ortaya çikiyor. Insallah bir daha hiçbir arkadasimizin basina böyle bir olay gelmez” seklinde konustu.



Olayin geçmisi

Olay, 10 Ekim 2023’te, saat 22.00 siralarinda, Halide Edip Adivar Caddesi üzerinde meydana geldi. Karabaglar ilçesinde 35 T 5656 plakali taksi ile durakta bekleyen Salim Keles’in aracina binen A.T., Buca ilçesine gitmek istedigini söyledi.

Keles, Buca ilçesine bagli Gediz Mahallesi’ne yaklastigi sirada, müsteri cebindeki paralari vermesini belirterek, tehdit etti. Keles’in direnmesi üzerine sonradan isminin A.T oldugu ögrenilen süpheli, yaninda bulunan kaldirim tasi ile saldirarak gasbetmek istedi. Yasanan arbedenin ardindan saldirgan olay yerinden kaçarken, aldigi darbelerle yaralanan sürücü Keles ise taksi ile Buca Seyfi Demirsoy Hastanesine gitti. Tedavi altina alinan Keles’in ifadesi dogrultusunda polis inceleme baslatti. Araç kamerasina yansiyan görüntüleri inceleyen polis, saldirganin A.T oldugunu belirledi. Görüntülerde A.T.nin kaldirim tasi ile soföre defalarca vurdugu ve taksici Keles’in direnmesinin ardindan para alamadan araçtan inip kaçtigi görüldü.

Polis ekiplerinin adresine düzenledigi baskinda yakalanan A.T, emniyetteki islemlerin ardindan adliyeye sevk edildi. Saldirgan A.T., mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Mahkeme heyeti sanigin tutukluluk halinin devamina karar verirken, ikinci durusmanin 4 Temmuz 2024 saat 11.10’a ertelendigi açiklandi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile