Taksim'de Çarsafli Genç Kizlara Hakaret Eden Kadin Hakim Karsisinda

Taksim'de Çarsafli Genç Kizlara Hakaret Eden Kadin Hakim Karsisinda

Taksim’de çarsaf giyinen genç kizlara hakaret ettigi gerekçesiyle, hakkinda ‘hakaret’ ve ‘halki kin ve düsmanliga alenen tahrik etme’ suçlarindan 5 yil 4 aya kadar hapis cezasi istenen Emel C. hakim karsisina çikti.

Taksim’de çarsafli genç kizlara hakaret ettigi gerekçesiyle 5 yil 4 aya kadar hapsi istenen tutuksuz sanik Emel C., hakim karsisina çikti. Istanbul 20. Agir Ceza Mahkemesinde görülen durusmaya tutuksuz sanik Emel C. ile müstekiler Selva B., Özlem B., magdur A.H. ve sanik avukati hazir bulundu.

‘’Çiplak gibi giyinmis kisilere de benzer seyleri söylerim’’

Durusmadaki savunmasinda olay günü müstekileri gördügünde ‘turist geldi’ diyerek sevindigini belirten sanik Emel C., ‘’Türkçe konustuklarini görünce onlara ‘Türk müsünüz’ diye sordum, ‘Evet’ diye cevap verdiklerinde neden bu kiyafeti tercih ettiklerini sordum. 80 yasindayim, ihtiyarliktan olsa gerek, torunum yasindaki gençlere böyle seyler söylerim. Çiplak gibi giyinmis kisilere de benzer seyleri söylerim. Onlar önde ben arkada yürüyerek konusurken polis noktasina gelince benden sikayetçi olduklarini söylediler, polis de tutanak tuttu. Genç kiz ögrenci olduklari için çarsaf kiyafeti giymelerinin yasak oldugunu zannettigimden söylenmistim. O zaman tansiyonum da düsmüstü. Beraatimi talep ediyorum’’ dedi.



“Arkamizdan gelince tedirgin oldum”

Durusmada beyanda bulunan magdur A.H., ablasi ve komsusu olan diger müstekilerle birlikte yolda giderken sanigin kendilerine yaklastigini söyleyerek, ‘’Bize ‘bakar misiniz, Türk müsünüz’ diye sorup, biz ‘evet’ seklinde yanitladiktan sonra arkamizdan gelmeye basladi.

Ters yöne gittigi halde arkamizdan gelmesi üzerine tedirgin oldum. Sonra gelip önümüzde durdu ve bize ‘pis Araplar, camiye gidin. Burada çarsaf giymek yasak’ seklinde söylendi. Polisin oldugu yere gelmistik biz de polise sikayet ettik’’ diye konustu.

Müstekiler Selva B. ile Özlem B. ise magdurun beyanina katildiklarini, kendilerinin turist olsalar bile bu sekilde davranilmamasi gerektigini belirterek saniktan sikayetçi olduklarini söyledi.

Durusmada görüsü sorulan Cumhuriyet savcisi, müstekilerin suçtan zarar görme ihtimaline karsi davaya katilma taleplerinin kabul edilmesini istedi.

Mahkeme, katilma taleplerinin kabulüne, sanigin psikolojik tedavi görüp agir ilaçlar kullandigini beyan etmesi üzerine ceza ehliyetinin olup olmadiginin tespiti için rapor alinmasina karar verdi. Olay günü tutanak tutan kisiler hakkinda zorla getirilmesine hükmeden mahkeme, eksikliklerin giderilmesi için durusmayi erteledi.

Iddianameden

Istanbul Cumhuriyet Bassavciliginca hazirlanan iddianamede, süpheli Emel C.’nin 13 Mart’ta Istiklal Caddesi’nde yürüyen ve çarsaf giyinen müstekiler Özlem B. , Selva B. ve magdur A.H.’ye, giyinis tarzlari sebebiyle hakaret ettigi anlatildi. Süpheli Emel C.’nin, müstekilerin yanina gelerek, ‘’Türk müsünüz, Arap misiniz? Bu ülkede kara çarsaf yasak. Sizi burada kabul etmiyoruz. Siz gericisiniz ben Atatürk’ün son nesliyim. Gidin namaz vakti namazinizi kilin pis Araplar’’ ifadelerini kullandiginin belirtildigi iddianamede, süpheli Emel C.’nin ‘hakaret’ ve ‘halki kin ve düsmanliga tahrik’ suçlarindan 5 yil 4 aya kadar hapis cezasina çarptirilmasi talep edildi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile