Taksim'de Valiz Hirsizina Meydan Dayagi Kamerada

Taksim'de Valiz Hirsizina Meydan Dayagi Kamerada

Taksim Talimhane mevkiinde havalimani otobüsüne binen turistlerin valizlerini çalmaya çalisan hirsiz, görevlilere yakalandi. Hirsiza kaçmaya çalisinca görevliler tarafindan tekme ve yumruklarla meydan dayagi atildi. Yasananlar kameralara saniye saniye yansirken, hirsiz dayaktan sonra kayiplara karisti. Olayla ilgili taraflarin birbirlerinden sikayetçi olmadigi ögrenildi.

Olay, önceki hafta Cumartesi günü saat 09.00 siralarinda Beyoglu Taksim Talimhane mevkisinde meydana geldi. Iddiaya göre havalimani otobüslerinin bulundugu noktada dolasan kimligi belirsiz bir kisi, gözünü valizlere kestirdi. Bir süre çevrede dolasarak uygun ani kollayan sahis, turistler araca bindikten sonra otobüs kalkmak üzereyken harekete geçti. Bagaj bölümünden valizi almaya çalisan hirsiz, alanda görevli Yasar Ceyhan tarafindan fark edildi. Görevliye yakalanan sahis kaçmaya çalisinca alandaki birkaç kisi tarafindan muhafaza altina alinmaya çalisildi. Ancak sahsin görevlilere direnip saldirmaya baslamasi üzerine arbede çikti. Kavgaya dönüsen olayda bir anda ortalik karisinca sahsa tekme ve yumruklarla meydan dayagi atildi. Dakikalarca darp edilen sahis adindan görevlilerin elinden kurtulup kayiplara karisti. Yasananlar ise güvenlik kameralarina saniye saniye yansidi. Öte yandan olayla ilgili taraflarin birbirlerinden sikayetçi olmadigi ögrenildi.

“Hirsizligi suçüstü oldugu için ben direkt orada dövmek zorunda kaldim”

Olayla ilgili konusan Yasar Ceyhan, “Geçen gün sabah geldigimde burada çalisirken iki sahis yaklasik 2 saat burada gezinmeye basladi.

Amaçlari belliydi, ben onlari görünce direkt anladim. Hirsizlik yapmak istiyorlardi. Ondan sonra otobüs geldi, bagajlari indirdim ve 2 tane sahipsiz valiz kaldi. Otobüs içerisinde yolcu var mi diye baktim ve yolcu yoktu. Sonra o sahislardan biri yanima geldi ve ‘bagaj benim’ dedi.

Bende bu senin degil dedim yani suçüstü oldular. Tabi hirsizligi suçüstü oldugu için ben direkt orada dövmek zorunda kaldim. Burada bu sekilde hirsizlik olaylar oluyor. Böyle durumlarda polise haber veriyoruz. Bu tür olaylarin artik olmamasini istiyoruz. Insanlari takip etmekten gerçekten yorulduk. Her hafta bunlarla karsilasiyoruz ve önüne geçilmesini istiyoruz. Olaydan sonra zanliyi zabita ekipleri aldi sonrasini bilmiyorum. Olay yerine gelen polis ekiplerine de olayi anlattim, onlar da önlem alip devriye gezmeye basladilar. O günden sonra bir daha hirsizlik olayi gerçeklesmedi” dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile