Talas'a Bir Kütüphane Daha Geliyor

Talas'a Bir Kütüphane Daha Geliyor

Talas Belediyesi hayirsever Mehmet Karamercan isbirligi ile yaptirilacak olan Karamercan Kütüphanesi’nin temeline ilk harç 20 Mayis Cuma günü konulacak.

Mevlana Mahallesi Umut Caddesi arkasinda yapimina baslanacak olan Karamercan Kütüphanesi için saat 15.00’te temel atma töreni düzenlenecek. Konuya iliskin kisa bir degerlendirme yapan Talas Belediye Baskani Mustafa Yalçin, egitim ögretimin önemli bir parçasi olan kütüphane konusunda önemli çalismalar yaptiklarini dile getirerek, “Daha önce Kayseri’de ilk olan 7/24 Kütüphaneyi ve ardindan Altintepe Semt Kütüphanesini hizmete sunmustuk. Simdi de Mevlana Mahallemizde önemli bir eksigi giderecek olan Karamercan Kütüphanesinin yapimina basliyoruz. Mülkiyeti belediyemize ait arsa üzerine bu anlamli eserin yapimini gerçeklestirecek olan degerli hayirseverimiz Mehmet Karamercan Beye tesekkür ediyor, ilçemize hayirli ugurlu olmasini diliyorum” dedi.

AK Parti Genel Baskan Yardimcisi ve Yerel Yönetimler Baskani Mehmet Özhaseki’nin yani sira sehir protokolü, davetliler ve bölge sakinlerinin katilimiyla gerçeklestirilecek olan törene ilginin büyük olmasi bekleniyor.

Mülkiyeti Talas Belediyesine ait yaklasik 1.500 m alana kurulacak olan kütüphanede 920 m kapali alan bulunacak. Engelli bölümü basta olmak üzere sosyal donatilari, kafeteryasi, çocuk oyun alani ve günlük yayinlari okuma bölümü ile bölge halkina hizmet verecek olan Mehmet Karamercan Kütüphanesi, önemli bir ihtiyaci karsilamis olacak.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile