Talas Belediye Başkanı Rifat Yıldırım:

Talas Belediye Başkanı Rifat Yıldırım, bayramların birlik, beraberlik ve kardeşlik içinde geçen önemli dini günler olduğunu belirterek, huzurlu, sağlıklı ve temiz bir Kurban Bayramı geçmesini diledi

Talas Belediye Başkanı Rifat Yıldırım, bayramların birlik, beraberlik ve kardeşlik içinde geçen önemli dini günler olduğunu belirterek, huzurlu, sağlıklı ve temiz bir Kurban Bayramı geçmesini diledi. Bayram için gerekli tüm tedbirleri aldıklarını belirten Başkan Yıldırım, "Bayram boyunca hizmetler aksamadan sürecek" dedi.
Kurbanın kelime anlamı itibariyle yakınlaşma olduğunu belirten Başkan Yıldırım, şunları söyledi: "Kurban, kelime anlamı ile yakınlaşma demektir. Buradan hareketle, kurban kesmek; Allah'a yakınlaşma gayesiyle, O'nun verdiği mallardan, kurban edilmesi mümkün olan hayvanı, yine O'nun rızası için kesmek demektir. İslam'ın şartlarından biri olan bu önemli ibadetin tam anlamıyla yerine getirilmesi, bunu yaparken nahoş görüntülerin oluşmaması için azami dikkat edilmesi gerekir. Bu nedenle Kurban Bayramı'nın huzur içinde geçmesi ve belediye hizmetlerinin aksamaması için zabıta, fen işleri, temizlik ve park bahçeler müdürlüğü ekiplerimiz tam mesai yapacaklar. Bayram öncesi mezarlıklarımızı kontrol ederek ziyarete hazır hale getirdik. Vatandaşlarımızın kurbanlarını, belediyemize ait Yenidoğan, Cemil Baba ve Mevlana kapalı semt pazarlarında, sağlıklı ortamlarda kesmelerini öneriyoruz. Açık alanlarda rastgele kurban kesimine ve atıkların çevreye bırakılması nahoş görüntü oluşturacağından buna kesinlikle müsaade edilmeyecektir. Açık alanlarda vatandaşlarımızın et çekimi yaparak kötü görüntü sergilememelerini, sağlıklı hijyenik ortamlarda işlerini görmelerini önemle rica ediyorum. Dokuz günlük bayram tatili boyunca belediyemize ulaşmak isteyen vatandaşlarımız Alo 153 Beyaz Masa veya 437 00 55 nolu telefonu arayabilirler. Ayrıca belediyemiz tarafından düzenlenen geleneksel toplu bayramlaşma töreni 17 Kasım çarşamba günü Osmanlı Kültür Evi'nde saat 12.00'de gerçekleştirilecektir. Bu vesile halkımızı bayramlaşmaya davet ederken, Kurban Bayramı'nın hemşerilerimize, milletimize ve tüm İslam alemine hayırlar getirmesini diliyor, Cenabı Allah'tan sağlık, huzur ve bir bayram geçirmemizi niyaz ediyorum."
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile