Talas Belediyesi'nde Yine Bir Ilk; Topraksiz Tarim

Talas Belediyesi'nde Yine Bir Ilk; Topraksiz Tarim

Tarim ve hayvanciliga verdigi desteklerle dikkat çeken Talas Belediyesi’nde yine bir ilke imza atildi. Ilk kez yapilan topraksiz tarim uygulamasiyla safran ve salatalik yetistirilmeye baslandi.

Talas Belediye Baskani Mustafa Yalçin tarafindan ilçede tarim ve hayvanciligi verilen desteklere her geçen gün yenisi eklenmeye devam ediyor. Mobil banyoluktan kompost gübreye, fasulye, nohut ve macar fig tohum desteginden tas toplama makinesi, aniza direk ekim makinesi gibi birçok destegi çiftçiye ücretsiz sunan Talas Belediyesinde bu kez de topraksiz tarim uygulamasi hayata geçiriliyor.

Resadiye ek hizmet binasinda deneme üretimi baslayan topraksiz tarim uygulamasi kapsaminda salatalik ve safran yetistiriliyor. Bu amaçla su tanki içerisinde bitkinin ihtiyaci olan besin maddeleri ilave edilip suyun pH degeri bitkiye uygun hale getiriliyor ve üretim gerçeklestiriliyor.

Uygun sartlar saglandiginda kapali ortamlarda iklimden etkilenmeden yilin 365 günü üretim yapabilme imkani saglayan sistemle, asiri gübreleme ve bilinçsiz sekilde bakteri, virüs ve haserelerin zararli etkilerini ortadan kaldirmak için kullanilan kimyasallara bagli olarak topragin verimsizlesmesi önlenmis oluyor.

Bu örnek uygulamayla Talas Belediyesi, nüfusun hizla arttigi ve gida arzinin büyük önem tasidigi günümüz tarim dünyasinda kapali ortamla topraksiz ve dikey tarim faaliyetlerine katki saglamis oluyor.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile