Talas Mahallesi, Köprübaşı İlçesine Bağlanmak İstedi

Demirci ilçesine bağlı Talas Mahallesi Muhtarlığı, daha iyi hizmet alabilmek için Köprübaşı ilçesine bağlanma müracaatında bulundu.

Manisa’nın Demirci ilçesine bağlı Talas Mahallesi Muhtarlığı, daha iyi hizmet alabilmek için Köprübaşı İlçesine bağlanma için müracaatta bulundu.

Köprübaşı Belediye Başkanı Zafer Mergen, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Talas Mahallesi Muhtarı Ahmet İnce’nin Demirci ilçesinden ayrılıp Köprübaşı İlçesine bağlanmak için kendilerine resmi müracaatta bulunduğunu söyledi.

Belediye Başkanı Mergen, 'Talas Mahallesi, Köprübaşı ilçesine daha yakın. Ayrıca bu mahallemizin özellikle tarım arazilerinin de büyük bir bölümü ilçemiz sınırları içerisinde kalıyor. Eğitim anlamında da bu mahallemizdeki öğrencilerin Demirci ilçesine uzak olmasından dolayı bazı zorluklar yaşadıklarını ifade ettiler. Talas Mahallesi Muhtarımız Ahmet İnce, Demirci ilçesinden ayrılıp, Köprübaşı ilçesine bağlanmak istediklerine dair resmi başvuruyu gerek Demirci, gerek Köprübaşı gerekse Manisa Büyükşehir Belediyesi’ne yaptılar.' diye konuştu.

Demirci merkezine 38 kilometre, Köprübaşı ilçesine ise yaklaşık 20 kilometre uzaklıkta olduklarını söyleyen Talas Mahalle Muhtarı Ahmet İnce ise, şunları kaydetti:

'Resmi işlemlerde mahalle halkı, Demirci ilçesinin uzak olmasından dolayı bir çok işlemde sıkıntı yaşıyordu. Tarım arazilerinde özellikle Çifti Kayıt Sistemi (ÇKS) ilçe ilgili işlemlerde de zorluklar çekiyoruz. Arazilerimizin bir kısmı Köprübaşı ilçesi sınırlarında kalıyor. Bu nedenle bazı işlemleri hem Köprübaşı hem de Demirci ilçesinde yapmak zorunda kalıyoruz. Mahallelide Köprübaşı ilçesine bağlanılması konusunda talepte bulunuyordu. Mahallemizde 40 hanede yaklaşık 150 vatandaş ikamet ediyor.' .

13 bin 600 nüfusu olan Köprübaşı ilçesinin 46 mahallesi bulunuyor.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile