Talas'ta Bos Araziler Tarima Kazandiriliyor

Talas'ta Bos Araziler Tarima Kazandiriliyor

Talas Belediye Baskani Mustafa Yalçin tarafindan geçen yil nohut ile baslatilan bos arazileri tarima kazandirma çalismalari, bu yil da bugday ile devam etti. Abdullah Gül Üniversitesi (AGÜ) arazisinde 160 dekarlik alanda yapilan bugday ekiminden 38 ton hasat elde edildi.

Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’in pandemi döneminin basinda, “Bir karis toprak bile bos kalmamali” sözü üzerine harekete geçen Talas Belediyesi tarafindan kirsal bölgelerdeki bos arazilerin tarima katilmasi amaciyla ilk olarak nohut ekilerek tarimsal faaliyetler baslatilmis ve 30 ton ürün alinmisti. Belediye-çiftçi is birligiyle gerçeklesen çalismalar kapsaminda bu yil da ayni araziye bugday ekilerek 38 ton ürün elde edildi.

Bölgeye gelerek yapilan faaliyetleri yerinde gören Talas Belediyesi Meclis Üyesi Mustafa Çaliksoy konuyla ilgili degerlendirmelerde bulundu. “Baskanimiz sag olsun, burada bos halde bekleyen tarima elverisli araziyi tarima kazandirdi” diyen Çaliksoy, bu gibi faaliyetlerin önemine dikkat çekerek, "Çiftçilerimize bereketli olsun demeye geldik. Bu arazinin tarima açilmasi son derece önem arz etmektedir” dedi.

Kirsal mahallelerde tarim ve hayvancilikla ilgili yapilacak her türlü çalismaya katki vereceklerini ifade eden Çaliksoy, Baskan Yalçin’a çiftçiye verdigi desteklerden dolayi tesekkür etti.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile