Talas'ta Cengiz Özkan Rüzgari Esti

Talas'ta Cengiz Özkan Rüzgari Esti

Talas Belediyesi tarafindan baslatilan kültür sanat etkinlikleri Ocak ayinda da hiz kesmeden devam ediyor. Bu çerçevede Ocak ayinin ikinci etkinligi olan Cengiz Özkan’in muhtesem konseri ile adeta türkü söleni yasandi.



Erciyes Kültür Merkezi’nde düzenlenen konserde vatandaslarin yogun ilgisi dikkat çekti. Tüm koltuklarin doldugu konseri bazi seyirciler merdivenlere ve koridor bosluklarina oturarak dinledi. Türk halk müziginin birbirinden sevilen türkülerini seslendiren Cengiz Özkan, Neset Ertas’tan Asik Veysel’e, Karacaoglan’dan Mahsuni Serif’e birçok halk ozaninin eserleriyle kulaklarin pasini sildi.

“Gönül pinarlarimizi costurdu”

Konser sonunda sahneye gelen Talas Belediye Baskani Mustafa Yalçin, burada kisa bir konusma yapti. Türkülerin her türlü duyguya tercüman oldugunu ifade eden Baskan Yalçin, “Efendim sözün bittigi yerdeyiz, üstadimiz her seyi söyledi.

Neset Ertas’tan Dadaloglu’na herkesi dinledik. Anadolu’nun her yerinden gönül pinarlarimizi costuran güzel ezgilerle beraber olduk. Cengiz Özkan ve ekibine çok tesekkür ediyorum” dedi.



Cengiz Özkan’dan Baskan Yalçin’a tesekkür

Daha sonra geceyle ilgili düsüncelerini dile getiren Cengiz Özkan da sunlari söyledi: “Böyle bir etkinlik düzenlendigi için çok mutluyum. Türküler her zaman bizim harcimiz, mayamiz. Böyle bir geceye vesile olduklari için Talas Belediyesi’ne ve Baskan Bey’e çok tesekkür ederim. Konserimize gelen vatandaslara da tesekkür ederiz.”

“Cosku dolu bir konserdi”

Konsere gelen vatandaslar da konserden memnun ayrilirken etkinligi düzenleyen Talas Belediyesi’ne ve Baskan Mustafa Yalçin’a tesekkür etti. Fatmanur Ergin isimli bir türküsever, çok eglendiklerini ifade ederek Cengiz Özkan’i özellikle canli dinlemenin çok daha güzel olduguna vurgu yapti.

Funda Demirtas isimli bir diger seyirci de “Harikaydi, çok güzeldi.” sözleriyle mutlulugunu belirtirken coskulu bir konser oldugunu ifade ederek Baskan Yalçin’a tesekkürlerini iletti. Özlem Durukan isimli bir diger türküsever de, “Çok güzel ve keyifli bir konserdi. Baskan Bey’e çok tesekkür ederim bu güzel konser için. Biz türkülere sevdali bir milletiz ve bu tür konserlerde kendimizi buluyoruz. Bu tür bir etkinligi düzenledigi için Baskan Yalçin’a bir kez daha tesekkür ederim.” sözleriyle düsüncelerini dile getirdi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile