Talas'ta 'Engelsiz Oyun Parki'

Talas'ta 'Engelsiz Oyun Parki'

Talas Belediyesi ve Türk Kizilayi Talas Subesi isbirligiyle olusturulan ve her yastan engellinin kullanabilecegi spor aletleri ile oyun grubuyla donatilan Talas Kizilay Engelsiz Oyun Parki düzenlenen törenle hizmete girdi.

Mevlana Mahallesi, Mevlana Sosyal Tesisi altindaki park içerisinde olusturulan özel bölümün finansi Türk Kizilayi Genel Merkezi Senlendirme Projesi’nden elde edilen bagislarla karsilanirken, Kizilay Talas Subesi tarafindan spor aletleri temin edilerek, Talas Belediyesince konuslandirildi.

Engelliler ve ailelerinin de bulundugu parkin açilisinda konusan Türk Kizilayi Talas Sube Baskani Ünal Yüksel, yogun bir emek sonucu olusturulan park için Talas Belediye Baskani Mustafa Yalçin’a tesekkür ederek, “Küçük bir açilis ama bugüne kadar hiç düsünülmeyip, planlanmamis bir açilis. Engelsiz kardeslerimiz için önemli bir hizmet. Iyi bir Kizilay gönüllüsü olarak degerli belediye baskanimiz bize destek veriyor. Çok tesekkür ediyorum. Ayrica hemen karsidaki yükselen Talas Kizilay Subesi yeni binasi insaati için de baskanimizla birlikte hayirseverimiz Halil Amcaya tesekkür ediyorum. Insallah kisa zamanda açacagiz” dedi.

Talas Kizilay Engelsiz Teskilat Baskani Zöhre Aksar ise, parkla ilgili teknik bilgiler vererek, “Engelsiz parkimiz ayni zamanda engelli kardeslerimizin spor yaparak kol ve bacak kaslarini gelistirebilecegi bir alan olarak tasarlandi” diye konustu.

Kizilay Kayseri Sube Baskani Cafer Beydilli de sözlerine Baskan Yalçin’a desteklerinden ötürü tesekkürle baslayarak, “Kendisi teknik bir insan. Teknik konulari en kisa zamanda en iyi sekilde çözen bir insan. Yani tam bir adres. Her seyin ilkini yapan bir insan. Nerede ihtiyaç varsa herkese hizmet etmeye çalisiyoruz. Tecrübeli Talas Sube Baskanimiz Ünal Beye de tesekkür ediyor parkin hayirli olmasini diliyorum” seklinde konustu.

Talas Belediye Baskani Mustafa Yalçin ise belediyelerin kanunda insanlarin medeni, müspet ve müsterek ihtiyaçlarini karsilayan kurum olarak yer aldigini belirterek, “Bu üçü de burada mevcut. Burada daha önce bir park yapilmis. Yapan belediye baskanlarimiz sag olsun. Simdi bir bölümünü özel kardeslerimiz için ayirmak ve bunu Kizilay’in sponsorlugunda aletlerle donatmak bizim için önemli. Insanlarin hayatini kolaylastirma görevi olan belediyelerin de yapacagi birçok is var. Bunlardan en önemlisi akülü araçlari kullanan engellilerimize hizmet eden Kayseri’de sadece Talas Belediyesi’nin 7/24 tamir ve bakimini yapan birimimiz var. Kardeslerimiz tesekkür etti. Kaldirimdan parka, oyun gruplarindan asfalta kadar her türlü çalismamiz onlar için. Çalismalarimizda kendilerini göz önünde bulunduruyoruz” ifadelerini kullandi.

Konusmalarin ardindan Baskan Yalçin’a tesekkür plaketi verilip ardindan dualarla parkin açilisi gerçeklesirken, protokol üyeleri engellilerin oyun aletlerindeki heyecanina ortak oldu.

Buradaki salincakta tekerlekli sandalyesiyle sallanan Kadircan Gökalp, çocukluk günlerine döndügünü anlatarak, “Burada sallanmak mükemmel bir duygu. Anlatilmaz yasanir. Salincakta çocukluk yillarima döndüm. Gerçekten çok güzeldi. Her sey bizim için tasarlanmis. Talas Belediyesi’ne ve Kizilay Talas Subesi’ne çok tesekkür ediyorum” dedi.

Bir baska engelli Naciye Yildiz, parki begendigini belirtip herkese tesekkür ederken, 27 yasindaki Hikmet Ekiz de, “Bunca yil hiç böyle bir salincakta sallanmamistim. Çok eglenceli, keyifli bir deneyim oldu. Her salincaga binemiyorduk. Sadece oturup izliyorduk. Bu bizi üzüyordu. Ziyadesiyle mutlu oldum. Baskanlarimiza tesekkürlerimi sunuyorum” diye konustu.

49 yasindaki yürüme ve konusma engelli Figen Duran’in babasi Mustafa Duran da, “Ilk defa böyle bir parka çocuklarimiz sahip oldular. Kizim çok mutlu oldu. Baskanimiza tesekkür ederiz” diyerek duygularini ifade etti.

Törenin ardindan protokol üyeleri, mülkiyeti Talas Belediyesine ait arsa üzerine hayirsever Halil Ünal tarafindan yapimi süren Talas Kizilay Sube binasi insaatinda incelemelerde bulundu.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile