Talas'ta 'Gençlerle Kitap Sohbetleri' Devam Ediyor

Talas'ta 'Gençlerle Kitap Sohbetleri' Devam Ediyor

Talas Belediye Baskani Mustafa Yalçin, geçen ay baslattigi ’Gençlerle Kitap Sohbetleri’ programinin ikincisinde genç okurlarla bir araya geldi. Erhan Afyoncu’nun ‘Gelecegi Anlamak Için Yakin Tarih Dersleri’ isimli kitabi üzerinde gerçeklestirilen sohbette sark meselesi ve Atatürk’ün milli mücadelede verdigi çaba üzerine görüsler ortaya kondu.

7/24 Kütüphane ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen programa Baskan Yalçin’in yani sira Egitimci Yazar Mehmet Torun, Egitimci Yazar Mehmet Karatas, Erciyes Üniversitesi Plastik Cerrahi Ögretim Üyesi Doç. Dr. Alper Kemaloglu, Emekli Albay Nadir Çelik ve Talas Imar A.S. Genel Müdürü Egitimci Yazar Ugur Bas konusmaci olarak katildi.

Ikincisi düzenlenen program için seçilen kitabin özelligine dikkat çeken Baskan Yalçin, “Erhan Afyoncu Hocamizin ‘Gelecegi Anlamak Için Yakin Tarih Dersleri’ isimli son kitabinda önemli bir bilgi edinmis oluyoruz. Bu sohbetler çok güzel oluyor. Bunun sonunda kitaplar hakkinda müthis bir bilgi birikimi meydana geliyor.” dedi.

Kitap sohbetleri programinin her ay düzenlenecegini yineleyen Baskan Yalçin, bu programlarin amacinin kitaplardan nasihat çikartmak oldugunu söyledi.



Daha sonra konusmacilarin kitapta geçen konular üzerinde tahliller yaptigi programda ögrenciler de söz alarak kitap, kütüphane, okuma, egitim gibi çesitli konularda düsüncelerini dile getirdi. Ögrencilerin yogun ilgi gösterdigi ve Baskan Yalçin’a programin hazirlanmasindan ötürü tesekkür ettigi etkinligin sonunda katilimcilara bu ayki sohbetin konusu olan Erhan Afyoncu’nun ‘Gelecegi Anlamak Için Yakin Tarih Dersleri’ kitabi hediye edildi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile