Talas'ta Gençligin Bulusma Noktasi 'Genç Ofis'

Talas'ta Gençligin Bulusma Noktasi 'Genç Ofis'

Talas Belediyesi’nin ödüllü proje ile bastan asagi yeniden düzenledigi Mevlana Meydaninda olusturulan Genç Ofis hizmete girdi. Mekani Talas Belediyesinin tahsis ettigi, Gençlik ve Spor Il Müdürlügü tarafindan tefris edilen Genç Ofis’te Kayseri Valisi Gökmen Çiçek ve Talas Belediye Baskani Mustafa Yalçin gençlerle bir araya geldi.

Alkislar esliginde karsilanan Vali Çiçek ve Baskan Yalçin, giriste vatandaslarla ve gençlerle sohbet etti. Ardindan merkezdeki müzik kurslarinda ögrencilerle görüsen Vali Çiçek ve Baskan Yalçin, daha sonra salondaki gençlerle bir araya geldi. Talas Kaymakami Yasar Dönmez, Gençlik ve Spor Il Müdürü Ali Ihsan Kabakçi, MÜSIAD Kayseri Sube Baskani Ferhat Akmermer ve Talas Belediyesi Meclis üyelerinin de eslik ettigi programda konusan Vali Çiçek, Genç Ofis’ten övgüyle bahsetti. Vali Çiçek, “Ben gerçekten bu kadar güzel bir alani, salonu yaparak Gençlik ve Spor Il Müdürlügümüze yani gençlerimize teslim ettigi için Mustafa Yalçin baskanima tesekkür ediyorum. Gençlerimize verdigi deger dolayisiyla Allah kendisinden bin kez razi olsun. Burasi bir ihtiyaçti. Ali Ihsan Bey, Talas Belediye Baskanimizin burayi kendilerine tahsis ettigi müjdesini verdiginde çok mutlu olmustum ve ilk programlardan birinin burasi olmasini istemistim. O yüzden simdi siz gençlerle bulustuk” dedi.

Konusmasina 6 Subat depremi sonrasi Kahramanmaras ve ilçelerindeki faaliyetlerden bahseden Vali Çiçek, “Gönüllüler resmen deprem bölgesine akti. Kayseri ise yagmur oldu yagdi. Kahramanmaras’a gidip sadece ‘Kayseriliyim deyin’ insanlarin size olan sevgisini göreceksiniz. Belediyelerimiz, sivil toplum kuruluslarimiz oraya akin etti. Böyle bir sehre hizmet etmek her birimiz için çok büyük bir onur. Devletimiz milletimiz bir olmustu. Talas Belediye Baskanimiz da Elbistan’da bin 500 kisilik Talas Kent Yasam Alani kurdu. Aileleri oraya yerlestirip esnafa dükkanlar açtik. Orada muhtesem bir sehir kuruldu. Baskanimiz Elbistan’da en az Talas’taki kadar çok sevilir.” ifadelerini kullandi.

Konusmasinda bölgede yasanan fedakârliklara da deginen Vali Çiçek, “Önce Kahramanmaras ve Elbistan sonra da Adiyaman’da yaralarin sarilmasi için görev yaptik. Yüzyilin en büyük afetinde devlet görevlileri de çocuklari enkazdayken görevi basindaydi. Orada öyle seylerle karsilastik ki Çanakkale Savasi’nda tüylerimizi diken diken eden gerçekler gibi millete askimizi artiracak binlerce olaylar yasadik. Bir araci arama kurtarma ekiplerinin sevki için durdurduk. Dagitimdan sonra aracin soförü benim de çocuklarim enkaz altinda bir ekip de onlara görevlendirir misiniz dediginde sok olduk. Neden bunu daha önce demedigini sordugumuzda soför bize kendi çocuklarinin enkaz altinda olsa bile sag ve güvende oldugunu diger enkazlardakilerin daha öncelikli oldugunu söylemisti. Bu Çanakkale’deki destanlardan farkli mi? Azerbaycan askeri bize ‘Çocuklugumuzdan beri aci ninnilerde duydugumuz Karabag’i Türkiye bize verdi. Keske bu enkazlarda sehit olsam’ dedi.

Bu, bambaska bir sey. O nedenle bölgeye gelen Birlesmis Milletler Genel Sekreter Yardimcisi dünyada hiçbir ülkenin böyle bir afetle basa çikamayacagini söyledi.

Iste afetle basa çikabilmemizin tek yolu bu ruhtu.” diye konustu.

Talas Belediye Baskani Mustafa Yalçin da, deprem bölgesine yaptiklari yardimin Vali Gökmen Çiçek sayesinde oldugunu belirterek, bununla gurur duyduklarini söyledi.



Konusmalarin ardindan heyet, gençlerin seslendirdigi türkülere eslik ederek alkisladi. Gençlerin sevgi gösterilerine sahne olan program hatira fotograf çektirilmesiyle sona erdi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile