Talas'ta Genisletilmis Muhtarlar Toplantisi

Talas'ta Genisletilmis Muhtarlar Toplantisi

Talas Belediyesi’nin ev sahipliginde Büyüksehir Belediye Baskani Dr. Memduh Büyükkiliç, Talas Belediye Baskani Mustafa Yalçin, altyapi kuruluslarinin temsilcileri ve ilçe muhtarlariyla genisletilmis bir toplanti gerçeklestirildi. Toplantida konusan muhtarlar Baskan Yalçin’in yaptigi çalismalarla Baskan Büyükkiliç’in hizmetlerine tesekkür etti.

Belediye Meclis Salonu’ndaki toplantinin açilisinda konusan Baskan Yalçin, Baskan Büyükkiliç’in kendilerini hiçbir zaman yalniz birakmadigini belirterek, “Ilçelerimize seferberlik hali olusturdu. Yilin son günlerinde yeniden muhtarlarimizi dinlemek, bizimle hasbihal etmek üzere bizi sereflendirdiler. Kendilerine bizlere çok sayida destekte bulunduklari için tesekkür ediyorum. Kirsal ile merkez mahallelerimizin talepleri çok farkli. Kirsalda kilitli parke istenirken, merkezde kentsel dönüsüm konusuluyor. O yüzden biz muhtarlarimizla her ay bir araya geliyoruz.” dedi.

Büyüksehir’in desteklerinden bahseden Baskan Yalçin, “Çok sayida kilitli parke, Çatakdere’ye hali saha, çocuk oyun gruplari, yol, asfalt ama en önemli islerden biri de Kuruköprü ile Çatakdere’yi baglayan yoldaki köprü ve yol çalismalari oldu. Bizim için göz aydinligi oldu. Allah razi olsun. Simdiye kadar 150 tane hayvan sulama sivati, aniza direkt ekim makinesi, kompost karistirma makinesi, merkezde kavsak ve yol yapimlari, simdi yeni yapimina baslanan Talas’in organizeye baglayacak yol gibi çok önemli destekler aldik.” ifadelerini kullandi.

Büyüksehir Belediye Baskani Dr. Memduh Büyükkiliç da, amaçlarinin istisare ederek ortak akilla çalismalari yürütmek oldugunu ifade ederek, “2021 yilinin sonuna yaklasiyoruz. Büyüksehir, ilçe belediyelerimiz ve altyapi kuruluslarimizla Allah’a sükürler olsun el ele vererek çalismalari sürdürüyor. Çok sükür bunun bereketini yasiyoruz. Sehrimizi daha yasanabilir olmasi için gayret gösteriyoruz. Iyi bir noktadayiz ama yeterli mi? Bana göre yetmez. El birligiyle çalismaya devam edecegiz. Bu anlayisla muhtarlarimizi tek tek dinliyoruz. Tavsiyelerini aliyoruz. Yapilmasi gerekenleri programliyoruz. Yapamayacaklarimizi vaat etmiyoruz.” seklinde konustu.

Kirsal mahallelerden Ardiç Muhtari Alper Solak, toplantinin düzenlenmesinden dolayi tesekkür ederek, “Huzurlarinizda Mustafa Yalçin baskanimiza tesekkür ediyorum. Bizim her konuda yanimizda. Hatta kirsalda baskanimiza ‘mucit baskan’, ‘aklimiza gelmeyen ne varsa yapiyor’ deniliyor. Kirsaldaki tarima yönelik destekleri, pandemide yaptigi çesitli yardimlar gibi yaptigi yardimlar saymakla bitmez. Size de tesekkür ediyorum.” görüslerini paylasti. Yenidogan Muhtari Adem Atasoy da, Baskan Yalçin’in çözüm noktalari oldugunu kaydederek, “Allah razi olsun. Bütün sorunlarimizi kendisine sunuyoruz. Kendileri bize her konuda yardimci oluyor. Bugüne kadar almadigimiz hizmeti aliyoruz. Herkes hizmetlerden memnun. Sizlere de yaptiklariniz için çok tesekkür ederiz.” dedi.

Kamber Muhtari Ömer Navruz ise 20 yildir yerlesim alani içinden geçen TIR’lar için çevre yol yapimindan dolayi Baskan Yalçin’a tesekkür etti. Toplantinin sonunda Baskan Yalçin, Baskan Büyükkiliç ve ekibine muhtarlar tarafindan hazirlanan yöresel ürünlerden olusan hediyeler verdi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile