Talas'ta Kirsal Mahalle Girislerinde Agaç Seferberligi

Talas'ta Kirsal Mahalle Girislerinde Agaç Seferberligi

Talas Belediye Baskani Mustafa Yalçin tarafindan ilçedeki 22 kirsal mahallenin giris yollarinda her iki yönlü agaçlandirma seferberligi baslatildi.

Çalismanin ilk duragi olan Kuruköprü Mahallesi’nin Malatya yolu baglantisindaki agaçlandirma çalismalarina katilan Baskan Yalçin, Kuruköprü ve Çatakdere muhtarlariyla hazirlanan çukurlarda agaçlari toprakla bulusturdu. 22 kirsal mahallenin girisinde toplam 24 kilometre uzunlugundaki yol boyunca agaç dikilecek. Çinar yaprakli akçaagaçtan pembe çiçekli akasyaya, süs kirazindan katalpaya kadar 16 farkli agacin dikiminin gerçeklestigi kampanyayla toplam 2 bin 360 agaç köy yollarini yesille süsleyecek. Ilk etapta Kuruköprü, Basakpinar, Ardiç, Sakaltutan, Kepez ve Yazyurdu mahallelerinde yapilacak çalismalarla ilgili konusan Baskan Yalçin, “Bir kampanya baslattik. Bütün kirsal mahallelerimizin girislerini yolun iki tarafli olarak çinar, ihlamur, süs kirazi gibi anit agaçlarla kaplayacagiz. Bunun tamami 24 kilometre olacak. Su an muhtarlarimizla birlikte Kuruköprü baglanti yolundayiz. Bugün ayni zamanda Muhtarla Günü. Muhtarlarimizin gününü kutluyorum. Muhtarlarimiza ve köyümüze verilecek en güzel hediye mahallelerin girislerini güzelce agaçlandirmak. Çalisan arkadaslarima tesekkür ediyorum. Bu agaçlarin da özel agaçlar oldugunun bilinmesini isterim. Hayirli olsun.” dedi.

Çatakdere Muhtari Seyit Ahmet Karabulut ise, “Mustafa Yalçin baskanima çok tesekkür ederim. Çatakdere’de bu çalismayi yapmistik. Simdi de Kuruköprü’nün Malatya yolu baglantisindaki agaçlandirmayi yapiyor. Bundan dolayi baskanima çok tesekkür ediyor, Allah razi olsun diyorum.” seklinde konustu.

Kuruköprü Muhtari Bilal Yardim da, “Yillardir Kuruköprü’de Malatya yol ayriminin agaçlandirilmasi bekleniyordu. Bu da Mustafa Baskanima kismet oldu. Yapmis olduklari hizmetlerden dolayi tesekkür ederim.” ifadelerini kullandi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile