Talas'ta Ramazan Baskadir

Talas'ta Ramazan Baskadir

Talas Belediyesi Osmanli Kültür Sokaginda düzenleyecegi etkinliklerle farkli bir Ramazan yasatacak.

Sokagin sonunda kurulan etkinlik çadirinda Ahmet Özhan, Halil Necipoglu, Yasin Pisgin, Mehmet Kemiksiz, Resul Aydemir, Murat Belet ve Mehmet Diker gibi ünlü isimler sahne alacak. Ayrica Hacivat-Karagöz, Meddah, Orta oyunu, Mini Kulüp, Semazen, Ibis ile yarismalar, Tahta Bacak, Nasreddin Hoca, Atesbaz bir ay boyunca Osmanli Kültür Sokaginin her noktasinda küçüklere oldugu kadar büyüklere de keyifli anlar yasatacak. Konuya iliskin kisa bir degerlendirme yapan Talas Belediye Baskani Mustafa Yalçin son üç yildir pandemi ve deprem nedeniyle yapamadiklari etkinlikleri bu yil hayata geçirdiklerini ifade ederek; "Öncelikle tüm hemsehrilerimizin Ramazan ayini tebrik ediyorum. Feyiz ve bereketinden yararlandigimiz saglik, afiyet ve huzur içerisinde bir ramazan geçirmeyi diliyorum. Bu ramazanda hemsehrilerimiz için Osmanli Kültür Sokaginda etkinlikler düzenledik. Sokagin sonunda kurdugumuz etkinlik çadirinda Ahmet Özhan’dan Halil Necipoglu’na, Mehmet Kemiksiz’den Resul Aydemir’e kadar tasavvuf musikisinin önde gelen isimlerinin konserleri olacak. Ayrica çocuklarimizi eglendirecek, eglendirirken de bilgilendirecek oyunlar ve yarismalar düzenlenecek” dedi.

Ilk konser Ahmet Özhan’dan

Talas Belediyesi Ramazan Etkinlikleri çerçevesinde ilk konseri Tasavvuf Musikisinin güçlü sesi Ahmet Özhan verecek. Osmanli Kültür Sokagi Ramazan Çadirindaki konser, 15 Mart Cuma aksami saat 21.15’te baslayacak.

Ardindan 16 Mart Cumartesi Halil Necipoglu, 17 Mart Pazar günü ise Yasin Pisgin sahne alacak. Her iki konser de yine 21.15’te baslayacak. Öte yandan gezici Ramazan Etkinlikleri ekibi de Ramazan ayi boyunca Talas’in tüm kirsal mahallelerinde iftar sonrasi sahne alacak. Bu aksam Süleymanli ile baslayacak etkinlikler, 22 kirsal mahallede Ramazan ayi boyunca sürecek.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile