Talas Zincirdere Kuru Kaymagi Tescil Edildi

Talas Zincirdere Kuru Kaymagi Tescil Edildi

Talas Zincirdere Kuru Kaymagi, Talas Belediyesi ve Kayseri Üniversitesi ortakliginda Türk Patent ve Marka Kurumuna yapilan basvuru sonrasinda ’Talas Zincirdere Kuru Kaymagi’ adi altinda tescil edildi. Yerel yönetimlerle isbirligi içinde çalismalarda bulunan Kayseri Üniversitesi’nin Develi Belediyesi ile yaptigi basvuru sonrasi Develi yöresinde yetisen Gacer Ata Bugdayi da ’Develi Gaceri’ adi altinda geçen yil Haziran ayinda tescil ettirilmisti.

Kayseri Üniversitesi (KAYÜ) Rektörü Prof. Dr. Kurtulus Karamustafa, uygulama ve proje odakli üniversite misyonuyla yerel yönetimler ve is dünyasi ortak çalismalarda bulunan Kayseri Üniversitesi’nin sehrin üretimine katki hedefli projelerde akademik katki saglayarak toplumsal fayda olusturmaya devam ettigini ifade etti.

Rektör Karamustafa; “Gerek Develi, gerek Talas ve gerekse diger belediyelerle iyi bir isbirligi halindeyiz. Özellikle okullarimizin bulundugu ilçelerde belediyelerle birçok ortak proje çalismalarinda bulunuyoruz. Geçtigimiz yil Haziran ayinda Develi Belediyesi ile birlikte Türk Patent ve Marka Kurumu’na yaptigimiz basvuru sonuçlanmis ve Develi yöresinde yetisen Gacer Bugdayi ‘Develi Gaceri’ olarak tescillenmisti. Bu yil da Talas Belediyesi ile Türk Patent ve Marka Kurumu’na yaptigimiz basvuru 21 Agustos 2023 tarihi itibari ile neticelendi ve Talas Ilçesine bagli Zincirdere Mahallesi’nde binbir zahmetle yapilan kuru kaymak, ‘Talas Zincirdere Kuru Kaymagi’ olarak tescillendi. Zincirdere Kaymaginin cografi isaret almasinda büyük emegi geçen Talas Belediye Baskanimiz Sayin Mustafa Yalçin’a çok tesekkür ediyorum. Sadece Zincirdere Kaymagi degil birçok üründe Talas Belediyesi ile ortak projelerimiz mevcut. Toplum faydasina yönelik ortak projelerimizi devam ettirecegiz. Talas Zincirdere Kaymaginin tescili hayirli olsun” dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile