Talha Ugurluel'e 'FETÖ Üyeligi' Suçundan 6 Yil 3 Ay Hapis Cezasi

Fetullahçi Terör Örgütü'ne (FETÖ) üye oldugu gerekçesiyle yargilanan tarihçi-yazar Talha Ugurluel, 6 yil 3 ay hapis cezasina çarptirildi.

Istanbul 28. Agir Ceza Mahkemesindeki durusmaya, tutuksuz sanik Ugurluel ve avukati katildi.

Durusmada esas hakkindaki mütalaasini açiklayan cumhuriyet savcisi, sanigin "FETÖ silahli terör örgütüne üye olmak" suçundan 7 yil 6 aydan 15 yila kadar hapisle cezalandirilmasini istedi.

Mütalaada ayrica sanigin lise döneminde örgüt okullarinda okurken örgütle iltisakinin basladigi, tanik ifadelerine göre üniversite yillarinda da örgüt baginin devam ettigi ve "Resit Haylamaz" gibi örgütün tepe yönetiminde yer alan mensuplariyla irtibatlari oldugu belirtilerek, örgüt liderinin talimatlarina biat eden sanigin 17-25 Aralik'tan sonra örgüt tepe yönetiminden Selman Kuzu ile de görüsmesinin devam ettigi kaydedildi.

Örgütün sohbet adi altindaki toplantilarina katildigi ifade edilen sanigin örgüt adina düzenlenen konferanslarda ve gezilerde konusmalar yaptigi bildirilen mütalaada, sanigin FETÖ ile organik bagini sürdürdügünün tespit edildigi anlatildi.

Mütalaaya karsi savunma yapan Ugurluel, yazar oldugunu, binlerce saat televizyon programi yaptigini ve FETÖ'ye dair hiçbir yazisi olmadigini savunarak, "Huzurluyum, mutluyum, içim rahat. 15 Temmuz'dan sonra TBMM'de 3 konferans verdim. Hepinizin yetistigi Adalet Akademisi'nde konferans verdim. Üzerimde en ufak leke olsa bunlari yaptirmazlardi. Tek derdim var o da ölene kadar düzgün tarih anlatacagim. Onarin döneminde itilip kalkildim, para kaynaklarim kesildi. Ben artik arinmak, gönül rahatligiyla vatanima ve milletime hizmet etmek istiyorum. Beraatimi talep ediyorum." diye konustu.

Dosyayi karara baglayan mahkeme heyeti, sanigi "FETÖ silahli terör örgütüne üye olmak" suçundan 6 yil 3 ay hapis cezasina çarptirdi.

Mahkeme ayrica sanik hakkindaki adli kontrol hükümlerinin devamini kararlastirdi.

- Iddianameden

Istanbul Cumhuriyet Bassavciligi Terör ve Örgütlü Suçlar Sorusturma Bürosu tarafindan hazirlanan iddianamede, Ugurluel'in "silahli terör örgütüne üye olmak" suçundan 7 yil 6 aydan 15 yila kadar hapisle cezalandirilmasi istenmisti.

Iddianamede, sanigin FETÖ ile irtibati olan ve kayyum atanan sirketlerde birden fazla SGK kaydinin bulundugu bilgisine yer verilirken, kapatilan Bank Asya'da 77 hesabinin bulundugu, bu hesaplarindan bir kisminin örgüt elebasi Fetullah Gülen'in talimati sonrasi örgüte ve bankaya destek amaçli açildigi, hesaplarinin incelemesinde, kurban ve okul açiklamalarinin görüldügü, örgüte müzahir kurumlara para transferlerinin de yapildigi belirtilmisti.

Sorusturma dosyasinda temin edilen ifadelerden Ugurluel'in, örgütün düzenledigi sohbetlere katildigi ve örgüt bünyesinde organize edilen birçok gezide yer aldiginin anlasildigi belirtilen iddianamede, sanigin bu suretle FETÖ ile fiili ve organik bag içerisinde bulundugu anlatilmisti.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile