Tamer Karadagli Açiklamasi 'Kararli Ve Cesur Adimlar Atacagiz'

Tamer Karadagli Açiklamasi 'Kararli Ve Cesur Adimlar Atacagiz'

Devlet Tiyatrolari Genel Müdürü Tamer Karadagli’nin katilimiyla Erzurum Devlet Tiyatrosu, sezonu yeni binasinda "Ana-Dolu: Milli Mücadelenin Cesur ve Kayip Kadinlari" oyunu ile açti.

Yeni tiyatro binasinin açilisinda duygu dolu bir konusma yapan Devlet Tiyatrolari Genel Müdürü Tamer Karadagli, “Hasret sona erdi. Sicacik yürekler bizi bir hastanenin bahçesinde 7 yildir misafir ederek bir araya getirdi. Simdi artik kendi sahnemizde sizlerle bulustuk” dedi.

Yeni Devlet Tiyatrosu binasinin açilisina Devlet Tiyatrolari Genel Müdür Yardimcisi Emre Baser, Vali Yardimcisi Lokman Düzgün, Yakutiye Kaymakami Tuncay Kaldirim, Il Emniyet Müdürü Kadir Yirtar, Il Milli Egitim Müdürü Yakup Yildiz, davetliler ve tiyatroseverler katildi.



Erzurum’dan çok degerli isimler çikti

Erzurum’da birçok sanatçinin yetistigini hatirlatan Karadagli, konusmasina söyle devam etti:

“Nice sanatçilar bu sehirde büyümüs, isimleri kalplerimize kazinmistir. Arif Sag, Asik Reyhani, Erol Tas, Lemi Bilgin, Selçuk Yöntem, Ibrahim Erkal ve Erdal Erzincan ve daha niceleri. 1997 yilinin soguk bir Aralik gecesinde simsicak yüreklerinizde kucakladiniz tiyatromuzu. ‘Cam Bebek’ adli oyunla perdelerimizi açtik. Anilarinizi biriktirdiniz, birçogunuzun çocuklugunun, gençliginin tiyatrosunu maalesef talihsiz bir yanginla kaybettik. O sicacik yürekler bizi bir hastanenin bahçesinde kendi binalarinda 7 yildir misafir ederek bir araya getirdi. Simdi artik kendi sahnemizde sizlerle yeniden bulusabilmenin heyecanini yasiyoruz.”

“Yeni bir enerji ve vizyonla yola çikacagiz”

Devlet Tiyatrolari olarak sanat alaninda degisip gelistiklerini anlatan Karadagli, “Türk Tiyatrosunu yerli ve milli birikimle harmanlayarak yenilikçi, çogulcu, modern, cesur, hizli üretebilen, barisçil anlayisla sizlere yeniden merhaba diyoruz. Hedefimiz bu anlayisi Dadaslarla bulusturmak. Ev sahipliginizle Erzurum’un meshur kisini yaza çevirdiginiz için sizleri sevgiyle selamliyorum. Tüm çalisma arkadaslarima bu nadide sehrimize biraktiklari yürekleri ve emekleri için tesekkür ediyorum. Oyuncu arkadaslarim sahnede olmanin degerini bilsinler. Idari görevin getirdigi bazi yükümlülükler elbette var. Bizler yeni bir enerji ve vizyonla yola çikacagiz. Bu noktada memuriyetten gelmedigim için daha kararli ve cesur ilerleyebiliyor, kendimi belli kaliplara sikismis hissetmiyorum. Insallah bu durum tiyatromuz için bir arti olur. Yapabildigimiz seyleri yapip, Devlet Tiyatrolarini eski sasali günlerine döndürmek için ugrasmaliyiz” dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile