'Tandır Ekmeği Baş Ağrısı ve Tansiyonu Tetikliyor'

'Tandır Ekmeği Baş Ağrısı ve Tansiyonu Tetikliyor'

Nöroloji uzmanı Dr. Turan Poylat, köylü kadınların tandırda pişirdiği 'tandır ekmeği'nin kişilerde baş ağrısı ve tansiyonu tetiklediğini söyledi.

Dr. Poylat, yaklaşık 1,5 yıldır görev yaptığı Tatvan Devlet Hastanesi'nde günde ortalama yüz hastayı muayene ettiğini ve gelen hastaların çoğunluğunun köylerden gelen hastalar olduğunu, bu hastaların büyük bir çoğunluğunun da baş ağrısı şikayetiyle hastaneye başvurduğuna işaret etti.Baş ağrısı şikayetleri ve tansiyon hastalıkların tandır ekmeğinden ve yüksek rakımdan kaynaklandığını anlatan Dr. Turan Poylat, Bu tür hastalıkların gerek ısınmada gerekse tandırın ısıtılmasında kullanılan tezekten de kaynaklanabileceğini ifade etti.

Genel olarak baş ağrılarının altında bir neden yattığını anlatan Nöroloji Uzmanı Dr. Poylat, baş ağrısı şikayeti olan vatandaşların kesinlikle geciktirmeden bir hekime görünmeleri gerektiği uyarısında bulundu. Doktor Poylat, “Bazı baş ağrılarının yüksek tansiyondan kaynakladığı, hekime başvurulmaması durumunda bunun beyin kanamasına neden olabileceğinin de uyutulmaması gerekmektedir. Bu sebeple sürekli ve aralıklı olan baş ağrılarında uzman bir hekime görünmekte fayda olacaktır. Özellikle kırsal kesimlerde tandır ekmeği tüketenler ve ekmek pişirmekte tezek kullananlarda baş ağrısı ve tansiyon hastalıkları baş gösterebiliyor. Bu hastaların bu tür durumlarda hastaneye başvurmaları yararlarına olacaktır.” dedi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile